Utorak, 1 prosinca, 2020

Tip pobjegao iz zatvora kako bi se pomirio sa ženom

Zatvorenik je ostavio pismo i objasnio da će se sam vratiti nakon što riješi svoje probleme

Edis Zukić, 38-godišnjak iz sela Karep kod Gradačca u četvrtak navečer pobjegao je iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju, navodno kako bi se pomirio s ženom, pišu bosanskohercegovački mediji.

“Nama je bijeg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom bijegu smo obavijestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mjestu bijega tijekom kojeg smo utvrdili da mu je u bijegu pomogao drugi zatvorenik. Riječ je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavijestili i dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva u Orašju”, rekli su iz policije.

“Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lijepo vidi na videonadzoru. Pobjegao je dok je trajala večera”, kazao je izvor iz zatvora za Dnevni avaz.

Rješavanje obiteljskih problema

Inače, u zatvoru su za odbjeglog zatvorenika rekli da je bio dobar i primjeran te da je pobjegao zbog obiteljskih problema. “Prije bijega je ostavio pismo u kojem je sve objasnio. Ispričao se Upravi zatvora i rekao da će se kad riješi svoje probleme sam vratiti u zatvor”, otkrio je isti izvor.

Avaz neslužbeno doznaje da je Zukićeva supruga bila u posjetu prošle subote i tada mu je priopćila da želi razvod. On se nakon toga pripremao i naposljetku pobjegao iz zatvora kako bi riješio obiteljske probleme.

Inače, Zukić je osuđen zbog krađe. U zatvoru je bio šest mjeseci, a ostalo mu je još 18 mjeseci.

Komentari

Komentari