Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Tihomir Dujmović: Je li ministrica Žalac samostalno odobrila deset milijuna kuna za obnovu Titovog broda ili je to bila odluka Vlade?

“Koja je dakle prava politika ove zemlje i ove vlasti: ona koja izbacuje Titovu bistu sa Pantovčaka ili ona koja daje desetke milijuna kuna za obnovu Titovog voznog parka?”, istaknuo je novinar i publicist Tihomir Dujmović na svom Facebook proflu, komentirajući otkriće gradonačelnika Rijeke kako su bivši HDZ-ovi ministri trasirali put za obnovu Titovog broda “Galeb”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Objašnjavajući gdje će pronaći nevjerojatnih 40-tak milijuna kuna za obnovu Titovog broda “Galeb”, Vojko Obersnel je ovih dana izjavio da je Titov brod “Galeb” zaštićenim kulturnim dobrom proglasio kao ministar kulture – Božo Biškupić!

On dodaje i da je bivša ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac odobrila deset milijuna kuna “za ovaj projekt” te da je odobreno i dodatnih deset milijuna eura sredstava Europske Unije “što je također moralo odobriti njeno ministarstvo”. Obersnel odgovarajući na napade lokalne oporbe u riječkom gradskom vijeću zaključuje: ”Dakle, institucijama Republike Hrvatske i EU projekt je dobar i spremni su ga financirati!”.

Hoće li se u ovoj zemlji pronaći neki novinar koji bi istražio kako je i zašto bivša ministrica Žalac odobrila deset milijuna kuna za obnovu Titovog broda, je li to bila njena samostalna odluka ili odluka Vlade, te kako je i zašto dala odobrenje za pribavljanje još deset milijuna eura za taj projekt? Imamo novca za Titov brod ali nemamo za obnovu Matoševe kuće!

Kada je, kako i zašto ministar Božo Biškupić proglasio Titov brod ni manje ni vise nego zaštićenim kulturnim dobrom, otvarajući zapravo Obersnelu put za današnji projekt!

I dok s jedne strane zabranjujemo pozdrav ZDS, u isto vrijeme kao država sufinanciramo obnovu Titove ostavštine! Koja je dakle prava politika ove zemlje i ove vlasti: ona koja izbacuje Titovu bistu sa Pantovčaka ili ona koja daje desetke milijuna kuna za obnovu Titovog voznog parka?

Na sto se svelo suočavanje sa prošlošću, ako jedan simbol totalitarizma glancamo ne bi li dobio stari sjaj, a simbol drugog totalitarizma kriminaliziramo?”, poentirao je Tihomir Dujmović.

Komentari

Komentari