Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

TIH o važnosti izlaska na izbore: ‘Ne dozvolimo da izborni dan bude trenutak odmjeravanja postojećih političkih snaga i prijevara birača’

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči europarlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da doslijedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

Nakon što smo kao građani ostali uskraćeni za predstavljanje različitih programa i ideja, te stvarne potrebe da članstvo u Europskoj uniji iskoristimo kao sredstvo ravnopravnog, poštenog i pristojnog života svakog građanina u Hrvatskoj preostaje nam da pokažemo snagu jednog glasa, prenosi narod

Ne dozvolimo da izlazak na izbore bude jednokratno i jednodnevno pozivanje političkih aktera na demokraciju i glasača.

Ne dozvolimo da izborni dan bude trenutak odmjeravanja postojećih političkih snaga, zauzimanje nekih zamjenskih pozicija i u konačnici prijevara birača.

Naša zajednička odgovornost je da između 396 kandidata na 33 liste izaberemo one koji su u stanju osigurati pošteniji i pravedniji život svakog građanina. Na biralištima budimo istinski sudionici i pošteni građani.

Neka izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost kako bi iskoristili potencijale i onih koji nisu pobijedili, jer smo kao društvo premali za podjele.

Samo tako će istinski pobjednici biti svi građani koji će se uvjeriti da je pošteniji i pravedniji život moguće ostvariti bez odlazaka iz Hrvatske.” istaknula je Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.

Komentari

Komentari