Četvrtak, 26 studenoga, 2020

Ti meni, ja tebi: Uvodi li BiH obveznu samoizolaciju za sve koji ulaze iz Republike Hrvatske?

Već danima traje “trakavica” oko prelaska državne granice. Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno odlučio zatvoriti granice i uvesti dvotjednu karantenu za državljane BiH, mnogi državljani BiH koji nemaju dvojno državljanstvo pakuju kofere kako bi već u subotu napustili Jadransku obalu.

Građani BiH koji posjeduju dvojno državljanstvo, te osim državljanstva BiH imaju i državljanstvo Republike Hrvatske trenutno mogu izbjeći te mjere, ali se postavlja pitanje do kada.

Ako se vratimo samo koji tjedan ranije znamo da je zabrana ulaska u Republiku Hrvatsku bila za sve građane koji ulaze iz pravca BiH nevezano za dvojno državljanstvo.

Mnogi se proteklih dana pitaju da li korona napada samo građane bez dvojnog državljanstva, a po sarajevskim političkim krugovima već se uveliko raspravlja o mogućim inicijativama za sve one koji ulaze iz pravca Republike Hrvatske u BiH organizira uvođenje dvotjedne karantene.

Bosna i Hercegovina danas bilježi preko 300 novozaraženih, dok iz Hrvatske stižu informacije o 140 novozaraženih Covidom-19.

Hercegovina.in

Komentari

Komentari