fbpx
Petak, listopad 18, 2019

Thompsonov odvjetnički tim podiže tužbu: Nikada mu nije bilo zabranjeno nastupati u Njemačkoj

Objavu s Thompsonove stranice prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji,
ponukani zadnjim izljevima mržnje i širenja laži od strane pojedinih medija kako je Thompsonu zabranjeno nastupanje u Njemačkoj dužni smo Vam pojasniti kako su to obične laži i podmetanja.

U Njemačkoj je bilo situacija podlog podmetanja na način lažnog prijavljivanja, ucjena i prijetnji prema vlasnicima dvorana kako bi iste otkazali, a ta otkazivanja su pojedini mediji vješto upakirali u “zabrana koncerta” i to ponavljali bezbroj puta ne bi li svojim lažima što više naštetili kako samom Thompsonu tako i Hrvatskoj državi za koju smo uvjereni da je nikad nisu ni željeli.

U nastavku donosimo priopćenje Thompsonovog odvjetnika Davorina Karačića.

????????? ????? ???? ???? ?????????? ????????? ? ?????č???

U odnosu na navode mnogobrojnih medijskih napisa u Hrvatskoj, kako je na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u dvorani Dražena Petrovića puštena pjesma Marka Perkovića Thompsona, a čiji nastupi da su u Njemačkoj bili “zabranjivani” dužni smo reagirati te istaknuti kako ni jedan koncert Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj nikad nije bio zabranjen.

Nije sporno da su se u dosadašnjoj karijeri Marka Perkovića Thompsona pojavljivala podmetanja, neistinite optužbe, otežavanje nastupanja i slična djelovanja nedobronamjernih ljudi, koji su imali za posljedicu odgode koncerata, otkazivanja zakupa dvorana u kojima bi se nastupi trebali održati, međutim u sadržajnom smislu nikada nije došlo do zabrane bilo kojeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj, kako to zlonamjerno, pojedini mediji i izvori žele nametnuti javnosti.

Naime, izraz zabrana sadržajno znači odluku nekog tijela vlasti, koje takvom odlukom želi spriječiti određeno događanje a svako nepoštivanje takvog sprječavanja odnosno zabrane predstavljalo bi kažnjivo djelo.

Kako u tom smislu ne postoji ni jedna odluka bilo kakve vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, predmetni navodi predstavljaju klevetničke navode kojima se narušava čast i ugled Marka Perkovića Thompsona.

Stoga će Marko Perković Thompson zaštitu svojih prava zahtijevati te ostvariti pred sudovima Republike Hrvatske.”, zaključuje Davorin Karačić, odvjetnik Marka Perkovića Thompsona.

Podsjetimo, Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić obranio je pjevača pred hrvatskim sudovima zbog riječi “Za dom spremni” u pjesmi Čavoglave. Naime, Thompson je oslobođen od optužbi da je pozdravom “Za dom spremni” na koncertu u Slunju poticao na mržnju. Davorin Karačić je 2018. godine postao gradski vijećnik Neovisnih za Hrvatsku u gradskoj skupštini Grada Zagreba, a danas je kandidat Neovisnih za Hrvatsku za Europski parlament.

Komentari

Komentari