Petak, 7 kolovoza, 2020

Thompson s obitelji stiže na prosvjed protiv IK u Splitu: ‘Zaštitimo temeljne vrijednosti našeg naroda i domovine’

Vidimo se u četvrtak u 18 sati na Rivi u Splitu. Podržimo inicijativu‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije’. Pokažimo da smo neovisni, očuvajmo svoj suverenitet i zaštitimo temeljne vrijednosti našeg naroda i domovine”, objavljeno je na službenoj FB stranici Marka Perkovića Thompsona, koji će na prosvjed doći sa suprugom i njihovih petero djece.

Ratifikacija Istanbulske konvencije Hrvatskoj donosi obavezu unošenja u zakonodavstvo ideološke i neznanstvene definicije “roda” kao društvenog konstrukta odvojenog od spola (čl. 3. c. i 4. 3.), oko koje ne postoji konsenzus na razini dokumenata EU, jer se termin rod u dokumentima EU koristi kao sinonim za spol. Taj bi se ideološki termin sukladno čl. 12. Konvencije unio i u kurikule na svim razinama obrazovanja i poučavao djeci, čime bi bilo dovedeno u pitanje pravo roditelja da odgajaju svoju djecu i pravo na slobodno znanstveno istraživanje.

Također bi prema čl. 8. Konvencije bilo obavezno izdvajanje značajnih sredstava, Dubravka Šuica je procijenila da se radi o milijardu kuna, od kojih bi znatan dio otišao udrugama.

Provedbu Istanbulske konvencije bi sukladno glave IX. Konvencije nadziralo naddržavno tijelo GREVIO, u kojem sjedi 10 žena čija je ideološka pozicija slična onima Rade Borić i Sanje Sarnavke.

Komentari

Komentari