Tanta: Ponašanje predsjednice u Kninu odraz je njezine nesigurnosti

Podijeli

Komunikacijski stručnjak Petar Tanta gostovao je u Novom danu i komentirao kampanju za predstojeće predsjedničke izbore, kao i ponašanje aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Meni se čini da je u Kninu najavila neslužbeni početak kampanje, pa kad je to rekla, onda ‘ajde daj i Hrvatski tjednik. To su teme koje je svrstavaju u malo jače desno biračko tijelo, to je rezultat činjenice što se htjela malo maknuti od lijevih tema, jer očito je Škoro svojim djelovanjem napravio nekoliko komunikacijskih točaka kojima se dotaknuo desnih tema, rekao je Tanta.

“Taj intervju mi više izgleda kao vrsta opravdavanja, nego najava kandidature za idućih pet godina”, rekao je Tanta.

Istaknuo je da se po terenu priča da je predsjednici biračko tijelo zamjerilo koketiranje i s lijevima i s desnima i s centrom.

Ipak, u ovoj je kampanji mnogo toga drugačije.

“Ako uzmemo izbore prije pet godina, HDZ je dobro odrađivao teren, prolazili su sva svoja mjesta, a koliko sad čujem, na tereu se ništa ne događa, dok Škoro odrađuje svoje koncerte i tamo se spominju političke teme”, rekao je Tanta.

Komentirao je i ponašanje predsjednice u Kninu uoči i za vrijeme obilježavanja 24. obljetnice VRO Oluja.

“Ono sve što se događalo u Kninu i noć prije odraz su njezine nesigurnosti i manjka strategije koja je postojala prije pet godina. Ono što je rekla tamo, i ono malo nespretno rečeno i Izrael prije toga, ne mogu vjerovati da će joj koristiti u kampanji. Ne mogu reći da je to bilo nešto što joj može pomoći unutar kampanje. Rekao bih da bi joj ovaj intervju više mogao koristiti”, rekao je Tanta, dodavši da ne vjeruje da će predsjednica u kampanji previše kritizirati Vladu, “jer joj Vlada drži ključeve izbora”.

Komentari

Najnovije