Utorak, 2 lipnja, 2020

TALIJANSKA VIROLOGINJA NE RAZUMIJE: Ovo je neobjašnjivo! Što se to događa sa koronavirusom?

Ako svi zajedno budemo izučavali komadić po komadić, vjerojatno ćemo uspjeti shvatiti kakav je koronavirus, kaže virologinja Gismondo

Moguće je da je koronavirus Sars-CoV-2 mutirao, pretpostavka je koju je iznijela virologinja bolnice Sacco u Milanu Maria Rita Gismondo, piše u nedjelju Večernji list.

Slično je mišljenje iznijela i virologinja Ilaria Capua, ravnateljica instituta za nove patologije sveučilišta u Floridi.

“U Lombardiji postoji nešto što ne shvaćamo. Mrtvih ima više nego u Kini, i to na prostoru koji je znatno manji i u mnogo kraćem vremenu. Događa se nešto čudno” rekla je Gismondo.

Neobjašnjiva je, smatra Gismondo, agresivnost koronavirusa u Lombardiji. Zbog toga je znanstvenoj zajednici uputila poziv: “Ujedinimo se da shvatimo!”.

Moguć razlog zagađenje zraka

Ako svi zajedno budemo izučavali komadić po komadić, vjerojatno ćemo uspjeti shvatiti kakav je koronavirus, kaže virologinja Gismondo.

Zašto u Lombardiji ima toliko mrtvih od koronavirusa? Prije nekoliko dana Gismondo je na to pitanje na televiziji La7 odgovorila kako postoji više čimbenika koje treba razmotriti. Prvo je visoka prosječna dob zaraženih, zatim gustoća naseljenosti…

Neki talijanski znanstvenici pak smatraju da je bržem širenju virusa na sjeveru Italije u odnosu na jug zemlje pridonijelo i zagađenje zraka na sjeveru.

U Rimu ima manje zaraženih nego u Milanu, a u veljači su u glavnom gradu mjerači zagađenosti zraka registrirali mnogo manje prelazaka granice dopuštene zagađenosti nego u Milanu, donosi Večernji list.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MUP građanima uputio novo upozorenje, tiče se vaših mobitela
>>> ‘PETRE, ULAZIŠ U POVIJEST’ Izjava reportera HRT-a nakon potresa u Zagrebu raspametila hrvatske policajce, preko Twittera mu poslali tri plava srca
>>> MONS. MIJO GABRIĆ PREDVIDIO POTRES? Svi govore o onome što je objavio prije dva dana!
>>> OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBA KOJE IMAJU KORONAVIRUS: Pažljivo poslušajte
Komentari

Komentari