Miroslav Lazanski

TALIJANSKA KATASTROFA JE POČELA OVDJE: Sa epicentrom epidemije povezuje se i jedan Hrvat

Podijeli

Talijanski imunolog Francesco Le Foche smatra da je jedan od okidača za epidemiju koronavirusa kod naših susjeda bila utakmica Atalante i Valencije u šesnaestini finala Lige prvaka (4:1). Tada je iz Bergama, grada koji je sada najteže pogođen, u Milano stiglo 40.000 navijača.

– Nekoliko je velikih događaja koji su uzrokovali raspršivanje virusa, a utakmica Atalante i Valencije vrlo bi lako mogla biti jedan od njih – rekao je Le Foche pa objasnio:

– Bio je to vrhunac kolektivne euforije u jedinstvenoj sezoni za ovaj klub. Okupljanje tisuća ljudi koji su tek koji centimetar jedni od drugih i koji se grle, viču… Sve je to moglo doprinijeti širenju virusa, prenosi večernji.hr

Utakmica se igrala u Milanu jer stadion Atalante ne ispunjava uvjete za susrete Lige prvaka.

– Pretpostavljam da mnogi nisu željeli propustiti utakmicu ako su imali karte, čak i ako su dobili povišenu temperaturu. Bila je ludost igrati utakmicu s publikom, ali tada to nije bilo dovoljno jasno. Danas bi to bilo nezamislivo.

Podsjećamo, prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je kod mlađeg čovjeka koji je bio na spomenutoj utakmici u Milanu. Srećom, on je danas zdrav čovjek.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POLICAJAC UZNEMIRIO GRAĐANE: Na megafonu upozoravao, ”PONAVLJAM NASTUPA KARANTENA”
>>> SIMPTOMI KORONAVIRUSA: ‘Osjećam se kao da sam progutala staklo, a u bolnici kaos…’
>>> OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBA KOJE IMAJU KORONAVIRUS: Pažljivo poslušajte
>>> VRATITE SE DOK NIJE KASNO: MVEP poziva Hrvate u inozemstvu da se što prije vrate
Komentari

Najnovije