Pexels

Svjetski poznati zabavni park otpustit će 32.000 radnika!

Podijeli

Walt Disney Co izjavio je u srijedu da će otpustiti oko 32.000 radnika, prvenstveno u tematskim parkovima, što je povećanje u odnosu na 28.000 koje je najavljeno u rujnu. Tvrtka se suočava s izazovima pandemije koronavirusa.  

Otpuštanja će biti u prvoj polovici 2021. godine, najavila je tvrtka Walt Disney Co u prijavi Američkoj komisiji za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima. Glasnogovornik Disneya potvrdio je da najnovije brojke uključuju ranije najavljenih 28.000 otpuštanja, piše Reuters.

Ranije ovog mjeseca Disney je rekao da otpušta dodatne radnike iz svog tematskog parka u južnoj Kaliforniji zbog neizvjesnosti kada će država dopustiti da se parkovi ponovo otvore.

Disneyevi tematski parkovi na Floridi i oni izvan Sjedinjenih Država otvorili su se početkom ove godine jer se nije očekivalo da će epidemija koronavirusa prerasti u pandemiju ovolikih razmjera. Zabavni parkovi nastavili su raditi uz s pridržavanjem mjera strogog socijalnog distanciranja, testiranja na virus i upotrebe zaštitnih maski. Unatoč tome, parkovi bilježe manji broj posjetitelja što onemogućava poslovanje tvrtke.

Disneyland u Parizu bio je prisiljen ponovo se zatvoriti krajem prošlog mjeseca kada je Francuska nametnula novu blokadu u borbi protiv drugog vala slučajeva koronavirusa.

Tematski parkovi tvrtke u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju i dalje su otvoreni.

Komentari

Najnovije