Ovaj je savjet sa žicom i šećerom u svom dvorištu privukao pozornost kada je objavljen na Facebook stranici sir Davida Attenborougha.

U posljednje vrijeme često čujemo negativne vijesti o okolišu. Nestaju životinjske i biljne vrste, tope se ledenjaci, oceani se zagađuju i čini se kao da se proces ne može zaustaviti.

Na sreću, postoji jedna jednostavna stvar koju svi možemo napraviti, a to bi moglo pomoći u smanjenju populacije pčela!

Ovaj je savjet privukao pozornost kada je objavljen na Facebook stranici sir Davida Attenborougha. On je svoju karijeru izgradio brinući se za okoliš, dijeleći važne činjenice i širenju svijesti o problemima okoliša. Nije stoga ni čudo što je ovaj savjet došao iz tog smjera.

Na stranici je pisalo: „Zadnjih 5 godina populacija pčela opala je za 30%. Ako pčele nestanu sa Zemlje, ljudima bi ostalo 4 godine života. U ovo doba godine mogu se vidjeti pčele koje kao da umiru ili su mrtve, ali to je samo privid.

Pčele se umore i jednostavno nemaju dovoljno energije da se vrate u košnicu, i zbog toga mogu nastradati na razne načine.

In the last 5 years the bee population has dropped by 1/3. If bees were to disappear from the face of the earth, humans…

Objavljuje Sir David AttenboroughSrijeda, 6. lipnja 2018.

David Attenborough
Foto: Wikimedia Commons

Ako u svome domu pronađete umornu pčelu, jednostavno rješenje je voda u koju je umiješan šećer. To će pčeli pomoći da povrati energiju. Jednostavno pomiješajte 2 žlice šećera sa 1 žlicom vode, i žlicu stavite u blizinu pčele.

Pomoći možete i ako proširite ovaj savjet.“

Ovaj jednostavan savjet može pomoći pčelama i proširiti svijest o tome koliko je velik utjecaj ljudi na okoliš. Svi smo pozvani uložiti malo truda kako bismo i pčelama i sebi učinili bolji svijet.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!