Nedjelja, 16 veljače, 2020

Više od trećine mladih Šveđanki bila je metama seksualnih napada 2017.

Službena statistika nacionalne ankete o sigurnosti, koju je izradilo Vijeće za prevenciju kriminala (Brå), pokazuje katastrofalne razmjere seksualnih napada pod „feminističkom vladom“.

Godine 2006., oko 2.5 posto svih žena u Švedskoj, prijavilo je neki od oblika seksualnih prijestupa počinjenih nad njima.

No, od 2013., zabilježen je veliki porast ovih prijava, pa je danas ta razina na oko 10.7 posto. U pogledu dobnih skupina, najveće žrtve su djevojke između 16 i 24 godina starosti.

Broj napada na žene iz te skupine skočio je sa 7.1 posto iz 2006. na čak 34.4 posto 2017. godine, što ukazuje da je više od trećina ovih žena u Švedskoj bila metom nekog od oblika seksualnih napada.

Ipak, švedske vlasti pokušavaju ublažiti ove činjenice tvrdnjama kako su seksualni zločini u Švedskoj vrlo raširena kategorija. Primjerice, neke žene prijavljuju već i same seksualne komentare ili dobacivanja, dok druge prijavljuju i neželjene fizičke kontakte. Naravno, veliki broj je i onih koje su žrtve silovanja, prenosi tribun

Istražiteljica Vijeća za prevenciju kriminala Maria Söderström pak smatra da se stvari kreću nabolje:

Što više o tome govorimo i što više se o tome piše, to ima jači učinak. Da biste bili sposobni to prijaviti, prvo morate razumjeti da je ono čemu ste bili izloženi, zločin.

Što je više znanja o uznemiravanju, to je veća šansa da možete govoriti o tome što ste proživjeli“

Stvarnost je zapravo mnogo surovija, jer mediji i vlasti ne žele pretjerano govoriti o problemu manjka policije i resursa, dok se veliki broj te iste policije učestalo preusmjerava na utišavanje opozicije.

Tako primjerice svako dijeljenje letaka Nordijskog Pokreta Otpora uvijek prati nekoliko vozila policije uz prosječno 10-ak službenika, iako iz NRM-a nikad nisu tražili njihovu zaštitu.

Komentari

Komentari