snimka zaslona YouTube

VELIKA PLJAČKA U BRAZILU: Stanovnici kupili novac razbacan po ulicama

Podijeli

U ponedjeljak 30. studenog 2020., na jugu Brazila pljačkaši su eksplozivom minirali banku i pucali iz visokokalibarskog oružja na policiju. U pljački je ozlijeđeno dvije osobe, a hrpa gotovine ostala je na ulicama.

Pljačka je započela u ponedjeljak nešto prije ponoći u gradu Criciúma na jugu zemlje i trajala je gotovo dva sata, navodi se u priopćenju vojne policije u državi Santa Catarina.

Od dvije ozlijeđene osobe, jedna je policijski službenik, prenosi Reuters.

Zastrašujuće slike podijeljene na društvenim mrežama prikazuju naoružane ljude koji pucaju iz automatskog oružja na gradskim ulicama, uzimaju taoce i potom odlaze u flotu automobila.

Iza razbojnika je ostao novac razbacan po ulicama. Stanovnici su se ubrzo skupili kako bi ga ugrabili, pokazala je televizijska snimka.

“Do sada su uhićene četiri osobe koje su sakupile dio novca koji je bačen na zemlju zbog eksplozije”, rekla je policija.

Vlasti su pronašle 810.000 reala (152.660 američkih dolara), dodala je policija. Lokalni mediji izvijestili su da je u pljački sudjelovalo 30 pljačkaša.

Brazil ima dugu povijest pljački banaka, a glavni zajmodavci borili su se s valom nasilnih pljački posljednjih godina jer su kriminalci ovladali upotrebom eksploziva.

UPOZORENJE: Video u nastavku sadrži snimke nasilja. 

Komentari

Najnovije