Američki lanac trgovina ‘Costco’ predstavio je nove pakete obiteljskih prehrambenih proizvoda u slučaju prirodnih katastrofa i rata

Televizija Fox News je ovom prigodom izjavila kako je među Amerikancima došlo do uzburkanosti.

Neki javno sumnjaju da ih vlast obmanjuje kada tvrdi da je došlo do smanjenja napetosti između Washingtona i Pjongjanga u svezi nuklearnih testova Sjeverne Koreje.

“Paket” koji je Costco stavio na prodaju predviđen je za četveročlanu obitelj, odnosno – njezino preživljavanje za cijelu godinu.

Zato sadrži čak 36.000 porcija, od kojih svaka ima energiju od oko 2.000 kalorija.

Rok trajanja je 25 godina ako se “paket” drži na hladnome ili u podrumu.

Cijena paketa iznosi 6000 dolara.

Međutim, Costco uvjerava svoje klijente da je to vrlo povoljno jer je cijena jednog dijela ili dijelova za jednu osobu – samo 17 centi.

Svojim kupcima paketa preporučuje ovu reklamnu poruku:

“Uživajte u osjećaju opuštenosti koju ćete imati kada znate da će vaša obitelj imati sve osnovne prehrambene namirnice i ostalo što joj je potrebno da prežive prirodnu katastrofu”.

Cijena paketa uključuje besplatnu dostavu kupcu do kuće.

Sam paket sadrži, između ostalog, mlijeko u prahu, praškasti pire krumpir, konzerve graha, jabuke, tjesteninu …

Tvrtka također nudi pakete s (do) 1600 porcija po izboru kupaca. I sa dostavom “na navedenu adresu”.

Potražnja za “Paketima za preživljavanje Costco” povećava se od trenutka ozbiljnog zaoštravanja odnosa sa Sjevernom Korejom.

Tvrtka sama ne koristi pojmove “rat” i “nuklearna bomba”, ali oni koji kupuju svoje pakete ne skrivaju da to kupuju da bi im se to našlo pri ruci “u slučaju nuklearnog napada” na Sjedinjene Države.

fakti.org

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!