Četvrtak, 26 studenoga, 2020

Učiteljici je bilo svega dosta pa je napisala poruku roditeljima. Dobila je neočekivani odgovor!

Učiteljica, kojoj je bilo svega dosta, svoju je frustraciju odlučila iskaliti na društvenim mrežama. No, ni u snu nije očekivala odgovor koji je dobila.

Julie Marburger uvijek je sanjala o tome da postane učiteljica. No, dvije je godine kasnije taj san polako počeo postajati noćna mora.

Ova 45-godišnja učiteljica kaže da joj je bilo dosta nepoštivanja koje je neprestano dobivala od učenika i njihovih roditelja. Njezina je frustracija prešla svaku granicu nakon što ju je jedan incident toliko potresao da nije mogla više izdržati ni nastaviti raditi.

Inspirativna priča o učiteljičinoj internetskoj poruci – bilo joj je svega dosta

Kada je Julie pokušala disciplinirati učenika u razredu, on je istog trenutka nazvao svoju majku. Julie kaže da ju je majka hladno poklopila pred učenicima. Tada je Julie shvatila da joj je bilo dosta svega.

“Već sam bila donijela odluku da prestanem predavati na kraju ove godine, a zbog ovog danas ne znam hoću li izdržati toliko”, napisala je nakon incidenta.

Julie je otišla kući i objavila sada vrlo popularnu poruku na Facebooku. Ispričala je što sve mora podnositi iz dana u dan stisnutih zubi.

Poslala je slike svoje učionice na kojima se vidi da učenici neprestano kidaju stvari bez ikakvog obzira. Mnoge te stvari ona je sama morala kupiti, jer joj se ne daje novac za kvarove i popravke u učionici.

“Učitelji su jedne od najdobrodušnijih i velikodušnijih osoba koje sam ikada upoznala, a prema njima se ne odnose s poštovanjem”, rekla je.

Nije tajna da učitelji ne zarađuju baš puno. Njih vodi strast prema poslu, a ne želja za bogatstvom. No, Julie kaže da je manjak potpore od roditelja i administracije doveo do toga da učitelji ne mogu raditi svoj posao. U konačnici, nepoštovanje i kritike jednostavno polako ugase tu prvotnu strast.

U svojoj objavi, Julie je napisala:

“Ovaj tjedan je zaključivanje ocjena, a gotovo polovica mojih učenika će pasti, jer nisu obavili mnoge (8-10) zadatke i obaveze. Većina ovih učenika i njihovih roditelja nisu marili posljednjih mjeseci, ali kako se približavalo zaključivanje ocjena, počeli su mi slati poruke i pokušali su me zvati. Sada ću vjerojatno provesti cijeli slijedeći tjedan izbjegavajući pozive ljutih roditelja koji zahtijevaju znati zašto rušim njihovo dijete. Moj će administrator zahtijevati objašnjenje zašto dopuštam da tako mnogo učenika padne, bez da im nekako pomognem, iako sam učinila gotovo sve osim što nisam za njih ispunila zadatke. To očekujem, jer se to događa na kraju svake godine i polugodišta.”

Sve se to svodi na činjenicu da današnje društvo promovira vrlo loš stav:

“Roditelji jednostavno moraju prestati maziti i povlađivati svojoj djeci.”

Julie nije prva, a ni zadnja, koja je nešto takvo objavila.

Inspirativna priča o učiteljičinoj internetskoj poruci postaje popularna

Julijina objava je dovela do toga da su se i drugima prelile čaše. Očekivala je da će njezinu objavu pročitati svega nekoliko ljudi, a pola da će biti ljuto na nju, pogotovo kada je riječ o roditeljima. No, na njezino iznenađenje, njezina je objava vrlo brzo postala popularna, a počeli su pristizati i komentari iz cijeloga svijeta.

“Bila sam zabrinuta da će ljudi biti uvrijeđeni ako se moja poruka počne širiti, ali sam zapravo dobila više podrške nego ikada”, rekla je.

Iako Julie nikada nije ni sanjala da će njezina objava dobiti toliku pozornost, sada uviđa da je pogodila u žicu svakog učitelja koji se osjeća kao i ona. Kao kršćanka, ona zna da Bog može upotrijebiti njezinu priču za promjenu. Počela je i razmišljati o povlačenju svoje odluke da prestane predavati.

Izvor: novi zivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Vakula upozorio na potencijalne ozbiljne probleme: ‘Ova kombinacija može biti opaka’
>>> STIER: “Ćirilica nosi ime jednog sveca, ne možete kao kršćanin biti protiv nje”
>>> Srbi napali glumca zbog odmora u Hrvatskoj: “Što ćeš s ustašama, tu su klali Srbe, Oluja i Jasenovac ti ništa ne znače”?
>>> SRBE ŠOKIRALA POPULARNA NAVIGACIJA: S vremenom Srbija postaje sve manja i manja!
Komentari

Komentari