Petak, 13 prosinca, 2019

UBOJSTVO U NJEMAČKOJ: Otac 17-godišnje djevojke, koju su napali brat i muž, opravdava njeno ubojstvo

Krajem veljače 17-godišnja Alaa W., inače Libijka, izbodena je i smrtno ranjena u Laupheimu, u Saveznoj državi Baden-Württemberg.

Osumnjičeni su njen brat i muž.

Otac Samih W., koji tvrdi da joj je pokušao spasiti život, ima malo suosjećanja za svojom kćeri i poziva se na šerijatski zakon.

Za „Spiegel TV” je kazao: „Ako udana žena ima vezu i islamski sudac ju je osudio na smrt, onda ne mogu reći ‘Ne’.”

To bi značilo da bi ‘časno ubojstvo’ njegove kćeri, prema njegovom smislu za pravdu, bilo opravdano. Takozvano časno ubojstvo opisuje ubojstvo člana, obično ženskog, kao kaznu za povredu obiteljskih pravila ponašanja.

Alaa W. napadnuta je zbog toga što se htjela razvesti od svog supruga, za kojeg se udala po islamskom zakonu, zbog 27-godišnjeg izbjeglice iz Libije.

S Libijcem je žrtva očekivala i dijete. Kao rezultat toga, situacija je eskalirala, piše Focus.

Njen 20-godišnji brat i 17 godina stariji muž djevojku su napali noževima i britvicom, izrezali su joj kutove usana i uboli je u trbuh.

Roditelji, čija uloga nije potpuno razjašnjena tijekom zločina, istražuju se zbog nepružanja pomoći.

Navodni počinitelji snimali su zločin i poslali videozapis kao prijetnju mladiću s kojim je Alaa bila u vezi, prenosi fenix

“Uživam gledajući kako umire”, rekao je njezin brat.

Već je poznat policiji. Bio je u pritvoru zbog sumnje na terorizam i pušten je samo dan prije zločina. Sada su i brat i njen 34-godišnji sirijski muž po šerijatskom zakonu u policijskom pritvoru.

Komentari

Komentari