Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Trump o impeachmentu: “Dobro za mene, loše za zemlju”

Američki predsjednik Donald Trump je zaprepašćen viješću da se predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi pripremala za pokretanje “impeachmenta”, smjene predsjednika Sjedinjenih Država.

“Ako ona to učini, svi kažu da je to pozitivno za mene na idućim izborima”, rekao je Trump dok se tijekom samita Ujedinjenih naroda susreo sa svjetskim čelnicima u New Yorku. “No moglo bi se reći i kome to uopće treba, to je loše za našu zemlju.”

Izvještaji u medijima naviještavali su kako će Pelosi objaviti službenu istragu protiv imperije protiv Trumpa nakon što je predsjednik razgovarao s predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim o istrazi protiv bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i njegova sina Huntera Bidena zbog Bidenove korupcije.

Predsjednik je novinarima rekao da je istraga koja je u tijeku “najgori lov na vještice u političkoj povijesti”.

Ali Trump je dodao da će glasači razumjeti da demokrati pretjeruju. “Dobra vijest je da će birači razumjeti o čemu se radi”, rekao je. “Zato kažu da je to dobro za izbore, ali znate što? To je loše za zemlju, ono što ona radi je jako loše. ”

Predsjednik SAD je rekao da su Demokrati upornim naporima da ga izbace iz vlasti ozbiljno narušili sposobnost zemlje da riješi ozbiljne probleme. “I onda se svi pitaju zašto se ne donose zakone o oružju, pa se pitaju zašto ne snižavaju cijene lijekova, jer sve što rade jesu gluposti”, napisao je Trump. “Nema više zakona o infrastrukturi, nema više ničega. Sve što rade, to je sve što rade. … to je najluđa stvar koju su svi vidjeli. ”

Ranije u utorak, Trump je odobrio puštanje transkripta poziva sa Zelenskim kako bi dokazao da u razgovoru nije bilo ništa spornog. “Vidjet ćete da je to bio vrlo prijateljski i potpuno prikladan telefonski poziv”, napisao je na Twitteru.

Izrazio je iznenađenje što je Pelosi voljna djelovati, a da nije ni vidjela transkript poziva.

“Ne mogu ni vjerovati da je to istina”, rekao je. “Kako to možete učiniti, a niste ni vidjeli telefonski poziv?”

Trump navodi kako je nezaposlenost rekordno niska, gospodarstvo snažna a vojska obnovljena pod njegoim predsjedništvom.

“Zemlji ide najbolje što joj je ikad išlo, a upravo sam čuo da bi ona željela pokrenuti impeachment”, rekao je.

Trump je također naveo novu Rasmussenovu anketu o njegovoj popularnosti među vjerojatnim biračima, prema kojoj ga podržava  53 posto amerikanaca, i sugerirao da demokrati reagiraju iz straha da će izgubiti izbore 2020. godine.

 

Komentari

Komentari