Utorak, 1 prosinca, 2020

Tragedija kod Rotterdama: Nizozemski policajac ubio svoju djecu i sebe

Tri osobe, uključujući dvoje djece u dobi od 8 i 12 godina, ubijene su u svojoj kući u Heimersteinu u Dordrechtu u ponedjeljak navečer. Osumnjičeni je njihov otac, 35-godišnji policajac koji je radio u jedinici u Rotterdamu. On je također mrtav. 28-godišnja žena kritično je ozlijeđena, stoji u izjavi policije.

 

Lokalni stanovnici policajca su identificirali kao Wendella C. Žena je bila njegova partnerica. Već su neko vrijeme imali problema u vezi i bili su na korak razdvajanja, navodi se u novinama.

Pucnjava se dogodila oko 18:00 sati. Službe hitne pomoći masovno su stigle na mjesto događaja – dva helikoptera, više vozila hitne pomoći i najmanje 15 policijskih automobila napunili su ulicu. Veliki dio susjedstva Sterrenburg policija je zatvorila. Deseci lokalnih stanovnika okupili su se na ulici, mnogi sa suzama u očima, navode novine.

Rijksrecherche, odjel Javne službe tužitelja koji se bavi internim istragama vladinih službi poput policije, istražuje što se dogodilo. Ovo je standardni postupak u bilo kojoj pucnjavi koja uključuje policiju. Je li službenik upotrijebio službeno oružje, još nije jasno.

Mještani su za AD rekli da je to bila mlada obitelj s dvije kćeri. Mlađa je pohađala osnovnu školu Het Kristal, starija je upravo krenula u srednju školu Insula College Leerpark. Učitelji iz obje škole okupili su se u ponedjeljak navečer kako bi razgovarali o tome kako će učenici i roditelji biti obaviješteni o onome što se dogodilo.

Drama je uzdrmala nogometni klub Wieldrecht. Stradala 12-godišnja djevojčica i njezina majka su obje bile članice kluba. “Naravno da smo jako šokirani i suosjećamo s rodbinom”, rekao je predsjednik kluba za AD.

Gradonačelnik Dordrechta Wouter Kolff rekao je na Twitteru da ga je incident duboko dotaknuo i da neizmjerno suosjeća sa svima koji su uključeni. Nazvao je to “vrlo ozbiljnim” incidentom. Gradonačelnik je u ponedjeljak navečer posjetio susjedstvo. “Ovdje sam da razgovaram s lokalnim stanovnicima. To je vrlo blisko susjedstvo. Djeca se ovdje igraju zajedno. Susjedstvo je u šoku.”

Prema AD-u, kvart Sterrenburg još živi pod sjenom drugog ozbiljnog incidenta. Heimerstein je udaljen 500 metara od Schuilenburga, gdje je 12-godišnja Milly Boele ubijena 2010. Millyjevo tijelo pronađeno je zakopano u susjednom vrtu šest dana nakon što je nestala. Ubio ju je 26-godišnji susjed Sander V., koji je također radio za policiju.

Komentari

Komentari