Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

Stočari pronalaze tijela stoke, bez kapi krvi i genitalija. Sumnjaju na sotoniste!

Nešto se čudno događa u američkom istočnom Oregonu – već četiri desetljeća rančeri pronalaze svoju stoku mrtvu, no uzrok nije prirodna smrt već nešto puno bizarnije, piše IFL Science.

Naime, ostaci životinja pronalaze se bez kapi krvi, s kirurški precizno odsječenim jezicima i genitalijama. Nakon kratke stanke u pronalaženju takvih osakaćenih životinja, čini se kako se misterij vratio.

Udruženje stočara iz Oregona je krajem kolovoza objavilo da su pronašli pet bikova koji su nedavno umrlo na ranču Silvies Valles. Bikovima je uklonjeno “nekoliko organa”, iako nije bilo znakova napada grabežljivaca kao ni toga da su životinje upucane ili pak otrovane.

Konkretnije, Associated Press izvijestio je ovog tjedna da su njihova tijela “potpuno isušena od krvi, a njihovi spolni organi i jezici su uklonjeni”. Neobično je da bi predator napao životinju i isisao na stotine litara krvi, a leš ostavio netaknut.

U posljednjih nekoliko desetljeća stoka na istočnim dijelovima države pronađena je mrtva pod jednako neobičnim okolnostima.

Prema Oregon Public Broadcastingu, na isti je način ubijena krava na udaljenom ranču 1980-e, dok je druga stoka pronađena mrtva u blizini Princetona i Burna u proteklih nekoliko godina.

Izvješće New York Timesa iz 1975. navodi kako je ubijeno gotovo 200 krava u 11 različitih zapadnih i srednjezapadni država.

Zanimljivo je da je policija još prije četiri desetljeća vjerovala da su zločini povezani s “grupom iz Oregona za koju se navodi da uključuje sljedbenike za putovanje u svemir.

Ovaj je niz sakaćenja 1970-ih čak privukao pažnju FBI-ja, no čak ni oni nisu uspjeli riješiti slučaj. Ipak, nisu htjeli produbljivati misterij pa su izjavili kako je istraga zaustavljena zbog “nedostatka nadležnosti”.

Trenutno na slučaju radi šerif iz okruga Harney, a vodeća je pretpostavka u slučaju kako je za neobična ubojstva odgovoran nepoznati kult, koji na taj način možda pridonosi neku vrstu ritualne žrtve.

Ipak, među lokalnim stanovništvom ruralnog Oregona šire se razne glasine i “divlje” teorije o krivcima, od sotonista do bigfoota, vojske Sjevernog Vijetnama i naravno – izvanzemaljaca, piše Express.hr.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Počelo pozivanje vojne pričuve; evo tko je prvi na redu
>>> Policija na nogama zbog Thompsonova koncerta! Budite oprezni: Evo što pripremaju
>>> POVRATNICI TUŽE SRBIJU: Morati će platiti 45 milijardi
>>> NEĆETE VJEROVATI: Policija otkrila kako su huligani željeli prekinuti utakmicu na Poljudu
Komentari

Komentari