Subota, 6 lipnja, 2020

Salvini o europskim fiskalnim propisima: ‘Razaraju kontinent i izgladnjuju milijune Talijana’

Fiskalni propisi Europske unije izgladnjuju kontinent i moraju se mijenjati, upozorio je talijanski vicepremijer Matteo Salvini i poručio da je njegova dužnost kršiti propise koji izgladnjuju milijune Talijana, prenose agencije u srijedu.

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Lige, stranke desnice, Salvini je obećao kršiti propise proračunske discipline eurozone koju ugrožava rast talijanskog duga.

“Ako postoje europski propisi koji izgladnjuju kontinent, ti propisi moraju biti promijenjeni”, rekao je Salvini novinarima na sastanku s predstavnicima poslovnih ljudi u Rimu.

Dan ranije Salvini je uznemirio međunarodna financijska tržišta kazavši da je njegova vlada spremna kršiti propise Europske unije koji ograničavaju proračunski deficit i prezaduženost.

“Nije moje pravo, već je moja dužnost kršiti europska ograničenja koja izgladnjuju milijune Talijana”, rekao je u utorak navečer na javnoj televiziji RAI.

Salvini je tako odgovorio na pitanje hoće li kršiti kriterij eurozone po kojemu proračunski deficit treba biti manji od 3 posto BDP-a.

Fiskalna ograničenja Europske unije “zastarjela su i besmislena”, rekao je.

Salvini se priprema u subotu održati predizborni skup u Milanu s čelnicima drugih europskih stranka desnice kako bi dobio potporu za euroizbore idućeg tjedna.

Talijanski javni dug premašuje 130 posto BDP-a i jedan je od najviših na svijetu. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ĆIRO BLAŽEVIĆ ĆE ŠOKIRATI HRVATSKU: Nećete vjerovati za koju stranku je snimio spot
>>> JACQUES POKORIO IZRAEL, POGLEDAJTE ŠTO JE UČINIO: Svi u Izraelu pričaju o Hrvatima
>>> Sramota: Jandroković u četvrtak odaje počast bleiburškim žrtvama, na komemoraciju šalje Sanadera
>>> Modrić iskreno o trenutku kojeg ne može zaboraviti: Primio sam poziv i počeo plakati…
Komentari

Komentari