Vlasti u Rusiji upozorile su da se organizacija “Bijele kacige” priprema za još jedan napad kemijskim oružjem u Siriji, koji će se koristiti za opravdanje invazije Zapada na Siriju

Prema “Ruskom centru za pomirenje”, teroristi Jabhat Al-Nusre su viđeni kako donose karnistere klora u lokalno selo u Siriji, koji će se koristiti za smrtonosni napad na nedužne civile.

Prema izvoru, 12. veljače poslijepodne, pobunjenici iz terorističke organizacije Jabhat Al-Nusra (Al-Nusra Front) su dovezli tri puna automobila sa više od 20 cilindara klora zajedno s osobnom zaštitnom opremom u grad Serakab.

Osim toga, predstavnici lokalne grane Bijelih kaciga, koji su tada imali individualne načine kemijske zaštite, provodili su vježbe “davanja prve pomoći lokalnim stanovnicima” koji su navodno patili od trovanja kemijskim oružjem.

Informacije dobivene od stanovnika Idliba podigle su zabrinutost članova Ruskog centra za pomirenje u Siriji.

Prema centru, to ukazuje na to da teroristi Jabhat Al-Nusre zajedno sa “Bijelim kacigama” planiraju još jednu “provokaciju” uporabom otrovnih tvari u pokrajini Idlib sa ciljem optuživanja sirijskih vlasti da koriste kemijsko oružje protiv lokalnih stanovnika.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u listopadu kako je zloglasni kemijski incident u Idlibu u travnju korišten od strane SAD-a kao izgovor za napad na sirijsku šajatsku zračnu bazu.

Predstavljajući fotografski dokaz kratera s mjesta događaja kemijskog incidenta, šef Odjela za kontrolu naoružanja i kontrolu oružja ruskog ministarstva vanjskih poslova Mikhail Uljanov priopćio je u UN-ovom priopćenju da je bomba koja je raspršila smrtonosni kemijski agens najvjerojatnije detonirana na tlu, a ne u zraku od strane sirijska vojske. “Najvjerojatnije, na površini se nalazio improvizirani eksplozivni uređaj” – rekao je Uljanov.

Krajem listopada američki State Department je konačno priznao da su militanti povezani sa Al-Nusra Frontom doista izvršavali terorističke napade koji su koristili kemijsko oružje u Siriji. Ministarstvo obrane Rusije napomenulo je da postavljen presedan priznanjem Washingtona o tom događaju.

“Ovo je prvo službeno priznanje od strane State Departmenta ne samo o prisutnosti već i samoj upotrebi kemijskog oružja od strane terorista Al-Nusre za izvršenje terorističkih napada, o kojima smo više puta upozoravali” – rekao je general Igor Konashenkov, glasnogovornik ministarstva.

Zapadni mediji već dugo pozdravljaju “Bijele kacige” kao “heroje mira koji nose mir” koji spašavaju ljudske živote. Međutim, grupa je pretrpana navodima o povezivanju sa terorističkim skupinama.

“Bijeli kacige ne samo da se osjećaju kao kod kuće na područjima pod kontrolom Al-Nusra Fronta i Islamske države [IS, bivši ISIS], već i otvoreno izražavaju pozitivne stavove prema njima, pružajući im informacije, pa čak i financijsku pomoć”, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova u travnju 2017. godine.

FRANCUSKI PREDSJEDNIK NAJAVIO NAPAD NA SIRIJU: ‘Čim dobijemo dokaze za kemijsko oružje, napast ćemo’

Ukoliko Francuska dobije dokaze da je sirijski režim koristio zabranjeno kemijsko oružje protiv civila, mi ćemo izvesti napade, potvrdio je u utorak francuski predsjednik Emmanuel Macron novinarima

“Napast ćemo položaje gdje je to oružje korišteno ili gdje su organizirani napadi. Crvena linija će se poštivati”, rekao je predsjednik.

NoviSvjetskiPoredak.com

>>> Bliskoistočni sukob prijeti širom eskalacijom

>>> VIDEO: Američka vojska uništila ruski tenk u Siriji

Ne propustite

(VIDEO) PUTIN POTPISAO UREDBU: Ruski pilot Roman Filipov će biti proglašen herojem a evo i zašto Ruski pilot srušenog zrakoplova do zadnjeg se trenutka borio protiv džihadista koji su ga pokušali u...
MOTIVACIJA AMERIČKIM VOJNICIMA U NORVEŠKOJ: Američki zapovjednik objavio da sprema vojsku za rat s Rusijom Visoki američki zapovjednik je upozorio na neposredni rat s Rusijom, te se pohvalio sa tisućama vojn...
Rusija uništila najveće skladište streljiva džihadističke skupine u Siriji Ruska vojska priopćila je u četvrtak da je u pokrajini Idlib uništila "najveće skladište streljiva" ...
(VIDEO) PUTINOVA OSVETA ISILOVCIMA U SIRIJI: Napali su rusku vojnu policiju, osveta je bila brza i silovita    U specijalnim operacijama u sirijskoj provinciji Idlib ruske su snage usmrtile najmanje pet zapovjed...
Prati nas i ne propusti ekskluzive!