Petak, 21 veljače, 2020

PUTIN ZAPRIJETIO NOVIM MOĆNIM ORUŽJEM: “Nitko nas nije slušao. Poslušajte nas sada”

Rusija posjeduje nova oružja kakva zasad nema nijedna druga zemlja u svijetu, izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin u svom godišnjem obraćanju zastupnicima oba doma parlamenta koje su prenijeli svi ruski mediji.

“Mi smo počeli razvijati takve nove vrste strateškog oružja koje uopće ne koriste balističku putanju leta pri kretanju prema cilju. To znači da je proturaketni sustav u borbi protiv takvog oružja beskoristan i besmislen”, rekao je Putin.

Po njegovim riječima, u prosincu 2017. pokusno je lansirana nova krstareća raketa s nuklearnom bojevom glavom. Nova ruska krstareća raketa imat će “neograničeni radijus djelovanja i nepredvidljivu putanju leta”, kazao je.

“Domet je skoro neograničen i ona može manevrirati koliko god treba”. “Каo što znate, još nitko u svijetu nema nešto takvo. Jednom će vjerojatno imati, ali za to vrijeme će naši momci nešto drugo smisliti”, dodao je.

Također je istaknuo da je u Rusiji uspješno završeno testiranje hipersoničnog raketnog sustava te da je on postavljen na jugu zemlje 1. prosinca 2017.

“Važna faza u razvijanju suvremenih sustava naoružanja bila je stvaranje preciznog hipersoničnog raketnog sustava, kojega također, kao što vjerojatno znate, nema nigdje u svijetu. Njegovo testiranje uspješno je završeno”, ustvrdio je.

Raketa, čija brzina 10 puta premašuje brzinu zvuka može izbjeći protuzračnu obranu i proturaketne sustave i doći do mete udaljene do 2000 kilometara s običnim i nuklearnim bojevim glavama, dodao je predsjednik Rusije.

U Rusiji su razvijena bespilotna podvodna plovila koja se mogu kretati na jako velikoj dubini, imaju međukontinentalni domet i to brzinom višestruko većom od brzine podmornica, najsuvremenijih torpeda i svih vrsta. čak i najbržih, brodova, kazao je Putin. “To je čista fantastika”, rekao je.

Ovaj Putinov govor, koji su prenosile najvažnije televizijske kuće u Rusiji, smatra se njegovim glavnim predizbornim obraćanjem uoči predsjedničkih izbora u ožujku. Hina

Komentari

Komentari