Pexels

PROSVJED U ZATVORU: Najmanje osmero ubijenih i više od 50 ozlijeđenih

Podijeli

Najmanje osam zatvorenika ubijeno je, a više od 50 ozlijeđeno u sukobima sa stražarima u zatvoru u Šri Lanki, rekli su dužnosnici u ponedjeljak. Zatvorenici su prosvjedovali zbog porasta zaraze koronavirusom u prenatrpanim zatvorima zemlje.

Šri Lanka je posljednjih mjesec dana svjedočila porastu slučajeva koronavirusa, a prenatrpani zatvori diljem zemlje prijavili su tisuće novih infekcija.

Zatvorenici su proteklih tjedana organizirali prosvjede tražeći povećanje testiranja na koronavirus i nove izolacije za zaražene zatvorenike.

Posljednji sukob u zatvoru Mahara smještenom na periferiji glavnog grada Colomba, započeo je u nedjelju kada su neki zatvorenici prosvjedovali zbog premještanja zatvorenika zaraženih virusom Covid-19 iz drugih objekata u Maharu.

“Ne možemo to sa sigurnošću reći, ali čini se da je većina smrtnih slučajeva i ozljeda posljedica pucnjave”, rekao je Ajith Rohana, visoki policijski dužnosnik koji je pratio incident.

Stotine dodatnih policajaca raspoređeno je kako bi pomoglo stražarima i ojačalo sigurnost u zatvoru.

“Većina zatvorenika ozlijeđenih u sukobima u zatvoru u Mahari bila je u kritičnom stanju”, rekao je Shelton Perera, direktor bolnice Ragama u kojoj su zatvorenici bili na liječenju.

Posljednji podaci Sveučilišta John Hopkins o Šri Lanki kažu da je zemlja imala 22.988 slučajeva koronavirusa i 109 smrtnih slučajeva, piše Reuters.

Komentari

Najnovije