epa07627236 FIFA president Gianni Infantino (C) reacts after been re-elected for a second term as the head of FIFA during the 69th FIFA Congress in Paris, France, 05 June 2019. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Dopredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF) Ahmad Ahmad koji je u četvrtak priveden u Parizu zbog sumnje u korupciju, pušten je na slobodu bez podizanja optužnice.

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu izabran za novog-starog predsjednika FIFA-e, jedan od njegovih najbližih suradnika je morao u policiju na ispitivanje zbog optužbi za korupciju, zlouporabu službenog položaja, ali i za seksualno uznemiravanje.

Međutim, nogometni dužnosnik s Madagaskara je u petak pušten na slobodu bez podizanja optužnice, objavilo je tužiteljstvo.

Ahmad Ahmad je na čelu CAF-a od ožujka 2017. godine, a optužbe za korupciju i financijske malverzacije stigle su od glavnog tajnika te organizacije Amra Fahmyja koji je potom otpušten.

Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Ahmad je zanijekao sve optužbe.

“Sve su odluke donesene na kolektivan i transparentan način”, rekao je Ahmad sredinom travnja.

(Hina) fah

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!