Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

PANIKA U NJEMAČKOJ: Umrla djevojčica (8), škola je zamolila sve roditelje da se obrate pedijatru

Dramatična posljedica bakterijskog meningitisa! Učenica (8) Kapersburgske škole u Rosbach von der Höhe (Hessen) umrla je od meningitisa.

Škola je zamolila sve roditelje da se obrate pedijatru. Svi koji su bili u bliskom kontaktu s djevojčicom trenutno se istražuju – savjetuje se da uzimaju i lijekove zbog predostrožnosti.

Djevojčica se prošlog četvrtka u školi počela osjećati loše pa su došli po nju roditelji. Od tada je prijavljeno da je bolesna. Njezino se stanje pogoršalo, u petak je došla u Dječju bolnicu u Giessenu. U utorak je umrla od meningitisa, prenosi Fenix-magazin

Prema Institutu Robert Koch, 338 ozbiljnih meningokoknih infekcija zabilježene su diljem zemlje prije dvije i pol godine, u kojima su život izgubile 24 osobe.

Bolest se najčešće prenosi kapljičnim putem – sekretom dišnog sustava, ždrijela i slinom – bliskim (kao što je kašljanje, kihanje, ljubljenje ili dijeljenje pribora za jelo) i produljenim kontaktom. Najugroženije se osobe unutar istoga kućanstva. Liječenje zahtijeva što raniju primjenu antibiotika.

Komentari

Komentari