Petak, prosinac 6, 2019

Orbanov poziv u boj protiv imigracije, globalističke elite i otrovne Soroseve mreže

U povodu Dana nacije i tri tjedna prije izbora, Viktor Orbán je pokazao svoju popularnost i odlučnost u borbi protiv “organizirane međunarodne mreže”, kako je nazvao čelnike institucija u Bruxellesu, financijsku oligarhiju i pipke Soroseve hobotnice.

Mađarska je 15. ožujka slavila obljetnicu revolucije neovisnosti iz 1848. – 1849. To je iznimno važan politički dan za Mađare kada svaka stranka tradicionalno organizira svečanost sa svojim pristašama. Razne oporbene stranke okupile su oko tisuću sudionika, ali događaj dana bio je nedvojbeno “Marš mira”.

Stranka Viktora Orbana Fidesz je između 2012. i 2014. godine organizirala ove “Marševe mira” kako bi pokazala svoju popularnost i neusporedivu sposobnost okupljanja masa. Prvi marš je imao za cilj pokazati Europskoj uniji potporu koju Viktor Orbán uživa u Mađarskoj, kada se raspravljalo o novom ustavu. No, od 2014. godine ovi marševi više nisu organizirani.

No, ove godine je postignut rekord. Oko 500 000 ljudi, unatoč kiši, marširalo je Budimpeštom i izrazilo potporu Viktoru Orbanu. Prava demonstracija snage vladajuće stranke za neodlučne, oporbi i inozemnim silama.

Na događaj su došle pristaše Viktora Orbána, koji su se okupili na poziv televizijskog voditelja Zsolta Bayera. Događaj je završio u parlamentu gdje je mađarski premijer povodom mađarskog nacionalnog praznika održao govor. Ovdje su glavni dijelovi govora Viktora Orban od 15. ožujka 2018.

Na početku svog govora Viktor Orbán je pozdravio sudionike, osobito na stotine Poljaka, podsjećajući na jake i drevne veze između Poljske i Mađarske. Za mađarskog premijera, snaga svake zemlje je jamstvo i za druge. I u tom smislu, “ovogodišnji Marš mira nije bio samo nacionalno pitanje, nego i podrška Poljskoj”.

“Na sljedećim izborima, koji će se održati za tri tjedna, ne radi se o glasovanju za sljedeće četiri godine nego o budućnosti zemlje”, rekao je Viktor Orban i dodao kako su njegove pristaše “nasljednici boraca za slobodu 1848.”

Podsjetio je da su mu se u trideset godina mnogi pridružili u važnim bitkama. Viktor Orban je najavio kako glavna bitka tek dolazi, jer neki Mađarima žele oteti njihovu zemlju”.

Oni žele da je u nekoliko desetljeća odustanemo od naše vlastite slobodne volje, da predamo zemlju drugima koji ne govore naš jezik, ne poštuju našu kulturu, naše zakone i naš način života. Oni nas žele zamijeniti svojim ljudima, koji nisu naši i ovdje neće živjeti naši potomci, već nečiji drugi. I nema pretjerivanja u mojim riječima”, izjavio je mađarski premijer, objašnjavajući situaciju u zapadnoj Europi i predstavivši to kao primjer protuzakonitosti.

“Oni koji ne zaustavljaju imigraciju na svojim granicama će nestati, a neke vanjske i međunarodne sile nastoje to nametnuti i nama”, rekao Orban

Izbori 8. travnja su, po njegovom mišljenju, dobra prilika da se osujete ove namjere.

“Dakle, ne želimo samo pobijediti na izborima već se izboriti i za našu budućnost. Europa i Mađarska unutar nje su dosegli kritičnu točku. Patriotske i internacionalne snage se nikada nisu suprotstavljale.

Za mađarskog premijera je potreban otpor milijuna patriota i demokrata protiv antidemokratske globalističke elite.

Moramo se suprotstaviti ljudima koji prijete našem načinu života. Nisu male oporbene stranke protiv kojih se moramo boriti, nego međunarodna mreža organizirana kao pravi imperij. Medije podržavaju inozemni konzorciji i lokalni oligarsi, plaćeni aktivisti i agitatori, nevladine udruge koje financiraju međunarodni špekulanti kao što je George Soros i sve što on predstavlja i utjelovljuje. Kako bi očuvali naš, to je svijet protiv kojeg se moramo boriti”, rekao je Orban.

Uz borbenu retoriku, Viktor Orbán je oporbu u cjelini proglasio saveznicima Georgea Sorosa i zagovornicima njegovih interesa.

“Europa je napadnuta. Ako ništa ne učinimo, deseci i deseci milijuna ljudi iz Afrike i Bliskog istoka doći će u Europu”, rekao je Orban odbacujući pasivnost zapadne Europe.

“Bruxelles ne brani Europu”, kazao je, inzistirajući na spremnosti Bruxellesa da podrži masovnu i nekontroliranu imigraciju.

“Nakon izbora tražit ćemo naknadu. Moralnu, političku i pravnu. Za opoziciju se ovaj izraz čini kao prijetnja. Kao što su naši preci ispravno rekli, kukavički narod nema naciju.  Uvijek smo se borili i na kraju smo uvijek pobijedili. Poslali smo kući sultana i njegove janjičare, protjerali smo habsburškog cara i njegove vojnike, Sovjete i njihove drugove, a sada ćemo istjerati Georgea Sorosa i njegove mreže. Tražimo od njega da se vrati u Sjedinjene Države i neka se brine za njih!”, rekao je Orban.

Vraćajući se na temu imigracije, Viktor Orban je pojasnio gdje je po njegovu mišljenju greška.

“Ako brana pukne i voda krene, kulturno osvajanje će postati nepovratno”, zaključio je mađarski premijer i pozvao mlade ljude na shvate kolika je važnost imati domovinu.

“Dragi mladi Mađari, zemlja vas treba, dođite i pridružite nam se u našoj borbi, tako ćete, kada budete trebali zemlju, uvijek imati jednu”, rekao je mađarski premijer.

Govor je završio recitiranjem, ali ne pjesmom, nacionalnom himnom ili molitvom, nego pozivom na borbu.

AUTOR:  SAŠA. F. /logicno

Komentari

Komentari