Subota, 22 veljače, 2020

(VIDEO) NOVI NAPAD U NJEMAČKOJ: Mohammed ukrao kamion pa krenuo gaziti ljude

Devet ljudi je ozlijeđeno u naletu kamiona koji se jučer predvečer zabijao u više automobila u njemačkom gradu Limburgu. Policija je izvijestila da je kamion otet 200-njak metara od mjesta gdje je počeo udarati u nekoliko automobila. Policija je pozvala građane da “ne šire neprovjerene informacije”, da se radi o terorističkom napadu.

“Čovjek me je izvukao iz kabine”, rekao je vlasnik ukradenog kamiona. On je, kako je ispričao, stajao ispred semafora kako bi skrenuo na autocestu. Nepoznati muškarac je potom otvorio vrata kamiona. Kada ga je upitao što želi ovaj je šutio i samo ga izvukao van. Potom je naglo ubrzao i krenuo gaziti automobile ispred sebe.

Muškarac koji je izveo napad nakon toga je izašao iz kamiona. Jedna svjedokinja iz Limburga, koja radi u uredu blizu mjesta nesreće, čula je glasan prasak, istrčala je s kolegom van i vidjela muškarca koji je vozio kamion. “Krvario je iz nosa, ruke su mu bile krvave, hlače su mu bile rastrgane. Rekao je: sve me boli. Pitala sam ga kako se zove. Rekao mi je da se zove Mohammed”, tvrdi svjedokinja.

Navodno je govorio arapski i spominjao Allaha, kažu neki od svjedoka. Unatoč tome Nijemci izbjegavaju spomenuti teroristički napad: Glasnogovornik policije Markus Hoffmann potvrdio je da je došlo do “prometne nesreće” (?!), a izvješća su intonirana tako da upućuju da se radi o tzv. “psihički poremećenom pojedincu”. Trenutno je u Limburgu velika akcije policije, navedeno je u priopćenju. Vozač je uhićen.

ZDF je kasnije jutros u tweetu naveo da vlasti čin službeno klasificiraju kao teroristički napad. LKA (Landeskriminalamt) to nije mogla potvrditi na zahtjev medija. Tijekom dana, bit će izdano opsežno priopćenje za javnost.

Komentari

Komentari