Utorak, 14 srpnja, 2020

NOVA SVEMIRSKA UTRKA: Putin objavio ‘lansirat ćemo misiju na Mars 2019. godine’

Ruski predsjednik otkrio je plan Rusije da lansira seriju misija na Mars

Vladimir Putin rekao je kako će svemirski program krenuti lansiranjem letjelice bez posade 2019. kako bi se istraživao Crveni planet, piše Daily Mail.

Prvo na Mjesec, a zatim na Mars
“Planiramo lansiranja letjelica bez posade, a kasnije i s posadom, u duboki svemir, kao dio lunarnog programa te za istraživanje Marsa”, rekao je Putin samo nekoliko dana prije predsjedničkih izbora. “Najbliža misija biti će jako skoro, pa tako planisamo lansiranje misije na Mars već 2019. godine.” Ruski je predsjednik otkrio ove planove u intervjuu u novom dokumentarcu Andreja Kondrašova.

Pojasnio je da će lunarni istraživački program proučavati polarne regije Mjeseca. “Naši će stručnjaci pokušati sletjeti blizu polova jer postoje razlozi da bi tamo mogla biti voda”, dodao je. “Tamo će vršiti istraživanja, a zatim će od tamo krenuti istraživati druge planete i vanjski svemir.”

NASA 2020. opet ide na Mars
Ova objava je stigla nakon što je NASA objavila svoje planove o istraživanju Marsa, misiju Mars 2020 koja je dio NASA-inog programa o istraživanju Marsa, dugoročnog robotskog istraživanja Crvenog planeta, prenosi danas.hr

NASA se nada da će joj misija pomoći pružiti odgovor na ključna pitanja o potencijalu za život na Marsu. Lansiranje ove misije trebalo bi se dogoditi tijekom srpnja/kolovoza 2020, kada se Zemlja i Mars nalaze u međusobno dobrim položajima za let.

Komentari

Komentari