Petak, 13 prosinca, 2019

NJEMAČKA: Počelo suđenje “roditeljima iz pakla”: brutalno zlostavljali i zanemarivali djecu

Na sudu u Düsseldorfu je počelo suđenje u predmetu protiv roditelja, oca (36) i majke (30), optuženih za brutalno zlostavljanje i zanemarivanje sedmero od njihovo desetero djece.

Roditelji se na sudu u srijedu nisu pojavili. Okružni sudac Uwe Heemeyer je izdao nalog za njihovo uhićenje. Prema informacijama Bilda, roditelji su nakon izdavanja naloga uhićeni u njihovom stanu u Düsseldorfu i nalaze se u pritvoru.

Tu informaciju je za Bild potvrdio i javni branitelj Lars Horst.

Bild ne piše koliko koje dijete ima godina, ali otkrivaju kako su sa svojim roditeljima proživjela pravi pakao.

Od desetero djece nekoliko ih je već ranije odveo Centar za socijalnu skrb dok ih je nekoliko još uvijek u stanu. Što će s njima biti još je uvijek nejasno.

Roditelji su već bili pod nadzorom socijalnih radnika. Naime, 2014. godine doveli su jedno od svoje djece u bolnicu u Düsseldorf. Djetetovo tijelo je bilo puno modrica, prilikom pregleda su mu ustanovili i slomljena rebra. Majka je tvrdila da je dijete izišlo iz dječjih kolica i ozlijedilo se. No, liječnici su izrazili sumnju u njezinu priču, prenosi fenix

I krajem siječnja 2015. godine policija je posjetila obitelj. Policajci su došli u stan obitelji i zatekli stravičan prizor. Stan je bio posve prljav, osjećao se miris urina, nije bilo dovoljno kreveta za svu djecu, posteljina je također bila prljava i s tragovima urina.

Djeca su tad policajcima otkrila kako se najčešće hrane gumenim bombonima i rezancima.

Zašto roditeljima već tad djeca nisu oduzeta, ostaje nejasno.

Komentari

Komentari