Utorak, 14 srpnja, 2020

Njemačka: Imigranti brutalno premlatili srpski gay par u prihvatnom centru

Žitelji prihvatnog centra u Njemačkoj gotovo su nasmrt pretukli gay par iz Srbije početkom proteklog tjedna.

Javid Nabiyev, aktivist za prava gay osoba, objavio je video na svojem Facebook profilu tvrdeći kako su dvojicu srpskih muškaraca, koji su u Njemačku došli kao tražitelji azila, brutalno pretukli imigranti u prihvatnom centru.

Nabiyev je također prikazao dio snimke na kojoj se vide posljedice napada, pri čemu se može vidjeti kako muškarac obliven krvlju sjedi u prostoriji.

U videu Nabiyev objašnjava da iako se Srbija može smatrati sigurnom zemljom, pojedinci kao što su homoseksualci odlaze iz te zemlje zbog toga što su tamo izloženi konstantnom nasilju, kako od okoline, tako i od članova obitelji.

Pretučeni par navodno je pokušao sakriti svoje spolne sklonosti od ostalih imigranata, što je uobičajena preporuka od strane socijalnih radnika.

Par je također stupio u kontakt s Nabiyevim nekoliko mjeseci prije napada, pri čemu su mu rekli da se ne osjećaju ugodno u prihvatnom centru. Nabiyev ih je pokušao prebaciti u drugi centar, ali vlasti to nisu dopustile jer nisu vidjele problem.

Napadač, čije ime i porijeklo nisu navedeni, uhićen je i ispitan, ali i pušten nazad u prihvatni centar.

Mjesto napada nije navedeno, jer Nabiyev tvrdi kako bi to dodatno ugrozilo sigurnost pretučenih.

Od početka vala masovne imigracije zabilježen je veliki broj napada muslimanskih imigranata na homoseksualce. Iz tog razloga neki su zahtijevali otvaranje posebnih smještaja za homoseksualne imigrante, za koje tvrde da su posebno izloženi nasilju.

Autor: Tribun 

Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images

Komentari

Komentari