Utorak, 2 lipnja, 2020

NEŠTO VELIKO SE SPREMA? U Sjevernoj Koreji masovne evakuacije stanovništva

U Sjevernoj Koreji su održane masovne vojne vježbe evakuacije stanovništva što bi moglo biti povezano sa „pripremama za rat“, piše ‘Daily Mail’, pozivajući se na izvore

Vježbe su održane tijekom cijelog tjedna i samo grad Pjongjang, prijestolnica Sjeverne Koreje, nije sudjelovao u njima.

Navodi se da je tijekom evakuacije po noći isključivano svjetlo kako se ne bi „osvjetljivale mete protivnika“.

Ranije je Washington saznao da Sjeverna Koreja može ubiti do 90 posto stanovništva SAD.

Sjevernokorejski napad elektromagnetskim pulsom (EMP) mogao bi ubiti 90 posto stanovnika SAD-a te onesposobiti infrastrukturu potrebnu za život. Mogućnost takvog napada postavlja pitanje: Je li SAD spreman na napad Sjeverne Koreje?

Sjeverna Koreja uputila je, tijekom poruke koja je objavljena u četvrtak, nekoliko prijetnji SAD-u. “SAD radi gluposti kada nam pred nos stavlja mete koje smo označili kao primarne”, stoji u izjavi sjevernokorejske novinske agencije. “SAD treba očekivati nezamisliv napad u nezamislivo vrijeme.”

U posljednje vreme, sukob Pjongjanga i Washingtona zaoštrio se uslijed vojnih vježbi SAD i Južne Koreje koje su usmjerene na uvježbavanje napada u slučaju rata sa Sjevernom Korejom. U Južnoj Koreji je razmješteno 28.000 američkih vojnika.

Strahujući od američke prijetnje, Pjongjang povećava svoj nuklearni i raketni potencijal, bez obzira na stroge sankcije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

(sputniknews.com)

Komentari

Komentari