Srijeda, 25 studenoga, 2020

Mlada majka je pronašla mrtvog muža, a pismo koje joj je napisao ju je potpuno slomilo

Njihova veza je bila burna, ali je Danovo stanje bilo sve gore kako je vrijeme prolazilo!

Emma Picton-Jones (27) je bila potpuno slomljena kada je pročitala posljednje pismo svog muža, pronađeno pored njegovog tijela u kući njegovog djetinjstva. Emmin muž Dan, koji se bavio poljoprivredom se godinama borio s depresijom.

– Meni ne možeš pomoći, ali možeš pomoći nekom drugom – napisao je on u oproštajnom pismu.

– Čvrsto sam odlučila da ću to učiniti – izjavila za lokalne novine

Njihova veza je bila burna, ali je Danovo stanje bilo sve gore kako je vrijeme prolazilo. On se prvi put obratio liječniku zbog svojih problema kada je imao 21 godinu, još prije nego što je upoznao Emmu. Njih dvoje su se upoznali na ragbi turniru, razmijenili su brojeve, i to je bio početak veze, koja je okrunjena brakom i djecom – Mali i Trystanom.

Dan je imao problema s anksioznošću i depresijom već godinama, ali u lipnju 2016. godine više nije mogao da izdrži, sjeo je u auto, i zaputio se prema kući u kojoj je živio kada je bio mali.

Emma je naslutila što se događa, i pojurila je za Danom u Pembrokeshire, kada je ispred kuće njegovih roditelja zatekla dva policijska automobila.

Odmah je znala što se dogodilo.

Užasan događaj pred kojim bi mnogi poklekli je za Emu značio početak borbe za dobrobit drugih, baš kako je njezin suprug tražio od nje. Pokrenula humanitarnu fondaciju koja se bavi mentalnim zdravljem, a posebno je posvećena poljoprivrednicima. S donacijama i prilozima sa sahrane otvoren je račun u banci s 8000 funti.

Cilj je da se među poljoprivrednicima pokrene diskusija o mentalnom zdravlju, budući da su oni skloniji samoubojstvo nego ostatak populacije. Frapantni podaci ukazuju da jedan poljoprivrednik tjedno izvrši samoubojstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Fondacija je nazvana po njenom pokojnom mužu: “Dan Picton-Jones fondacija za mentalnu pomoć seoskim domaćinstvima”.

Izvor: novi zivot.net


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Nije lockdown, ali… Capak otkrio koje bi se rigorozne mjere mogle uvesti
>>> Je li moguće? Nijemci su objavili očajnu vijest o Hrvatima i koronavirusu…
>>> Nije lockdown, ali… Capak otkrio koje bi se rigorozne mjere mogle uvesti
>>> PUHOVSKI ZAKUKAO: “Milanović je uspio, mediji me zadnja dva tjedna manje zovu!”
Komentari

Komentari