Utorak, 14 srpnja, 2020

Milijarder ”kupio” vječni život: Mozak će mu nakon smrti prebaciti u računalo

Mladi milijarder se pridružio listi čekanja u tvrtki koja obećava da će mu očuvati mozak nakon smrti te na taj način omogućiti vječni život.

Milijarder iz silicijske doline platit će 10.000 dolara kako bi njegov mozak bio očuvan u nadi da će jednog dana biti unesen u računalo, tako da može digitalno živjeti zauvijek, piše Mirror.

IT poduzetnik Sam Altman (32) platio je kako bi se mogao pridružiti listi čekanja u Nectomeu, start-upu koji obećaje da će očuvati vaš mozak da ga jednoga dana, kako se nadaju, mogu unijeti u računalo te na taj način omogučiti vječni život. A metoda, tvrtka samouvjereno obećaje, je “100% fatalna”.

No Altman, koji je bio suautor programa Y Combinator koji financira start-up tvrtke, izjavio je kako je uvjeren da će ljudski um biti digitaliziran već tijekom njegovog života. “Prepostavljam da će mi uploadati mozak u oblak”, rekao je. I nije jedini. Još je 24 drugih ljudi platilo za privilegiju da budu zapilježeni na listi čekanja u Nectomeu.

Tvrtka u osnovi obećava da će vam balzamirati mozak, dok ste još uvijek živi, s namjerom da ga unese u računalo ako i kada tehnologija to dopusti, tako da možete živjeti zauvijek u digitalnom obliku.

Kemijska otopina ove tvrtke može očuvati tijelo stotine, potencijalno i tisuće godina dakako da jednog dana znanstvenici mogu skenirati vaš pohranjeni mozak te vam omogućiti da se ponovo rodite, ovaj put kao računalna simulacija, piše Danas.hr.

Mladom poduzetniku očito nije jasno da će on svakako živjeti vječno – u paklu ili raju, ovisno o tome kome je tijekom života služio. Bolje bi mu bilo da o tome povede računa!

Komentari

Komentari