FaH

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u srijedu je uoči izbora za Europski parlament, prozvao “glupe nacionaliste”.

“Ti populisti, nacionalisti, glupi nacionalisti, zaljubljeni su u svoje zemlje”. “Oni ne vole one koji dolaze izdaleka, ja volim one koji dolaze iz daleka… moramo djelovati solidarno s onima koji su u lošijem položaju nego što smo mi”, ustvrdio je u intervjuu za CNN.

Govoreći o Brexitu, Juncker je kazao kako je proces bio nešto što je dobro došlo kada je riječ o potpori EU, budući da se “broj onih koji su za Europsku uniju povećava jer ljudi gledaju što se događa i vide kako izlazak iz Europske unije nije tako jednostavan kao što im je rečeno”, ocijenio je.

“Ono što ne volim u britanskoj raspravi je da se čini važnijim zamijeniti premijerku nego pronaći među sobom rješenje za sporazum. Za EU, nije riječ o identitetu sljedećeg premijera, već o Sporazumu o povlačenju ”, dodao je Juncker.

Podsjetimo, Jean-Claude Juncker nije jedini političar iz demokršćanske Europske pučke stranke koji je oštro govorio o nacionalizmu. Tako je prošle subote u Zagrebu, na skupu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkvića u Ciboni Manfred Weber, spietzenkandidat EPP-a za novog predsjednika Europske komisije ustvrdio kako je nacionalističko razmišljanje u prošlosti dovelo do tragedija i da se protiv toga treba boriti te je pozvao na odgovor nacionalistima i obećao da oni neće biti dio njegove većine u Europskom parlamentu, prenosi narod.hr

KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!