Utorak, 11 kolovoza, 2020

Japanski ekonomist za primjer upozorenja protiv masovne imigracije iskoristio Švedsku

Japanski ekonomist Takaaki Misuhashi upozorio je vlasti Japana da bi otvaranje tržišta rada za strance moglo rezultirati katastrofalnim posljedicama sličnim onima u Švedskoj.

Mitsuhashi je komentirao nove reforme u Japanu, koje se provode zbog starenja tamošnje populacije, posebice u radnom sektoru. Iako on navodno nema ništa protiv stranaca, on nema želju da Japan postane onakav kao Švedska, prenosi portal Yle.

Stranci, većinom iz Afrike i s Bliskog istoka, naselili su se u četvrtima koje su otada potpuno okupirane,“ rekao je Mitsuhashi, dodajući da policija odbija ulaziti u pojedina područja, prenosi tribun

Mitsuhashi je posjetio poznatu štokholmsku četvrt Husby, koja slovi kao jedna od no-go zona zbog velike razine nasilja i kriminala. Nakon posjete dotično područje opisao je riječima „Štogod da to bilo, to nije bila Švedska. Ne želimo takav razvoj u Japanu.

Pogledajte kako je u Švedskoj, pa ćete dobiti dobru sliku kako izgleda kad otvorite vrata imigraciji. Švedska i Japan imaju otprilike slične osnovne uvjete, visoki GDP i slobodna demokratska društva,“ dodao je.

Ipak, Švedska u odnosu na Japan ima i vrlo visoku stopu nezaposlenosti i neobrazovanosti među imigrantima koji i dalje većinom – ne rade – i žive na socijalnoj pomoći.

Komentari

Komentari