Nedjelja, 25 listopada, 2020

Iran i Rusija također proveli raketna testiranja

Nakon što je Sjeverna Koreja pokusno ispalila u subotu dvije rakete kratkog dometa, o provedenim raketnim testiranjima također su izvijestili Iran i Rusija.

Iran je pokusno ispalio novu raketu, objavio je u subotu zapovjednik iranske Revolucionaarde garde, general Hosein Salami, a prenosi novinska agencija Tasnim.

“Naša zemlja je uvijek arena za testiranje različitih obrambenih i strateških sustava i to su stalna kretanja prema rastu naše sile za odvraćanje”, kazao je Salami dodajući da je u petak bio “jedan od uspješnih dana” za Iran.

On nije naveo nikakve potankosti o raketi.

Rusija je u subotu pokusno ispalila balističke rakete, interkontinentalnu Sinevu i najnoviju Bulavu, s dvije podmornice u regiji Arktičkog oceana i Barentsovog mora u sklopu borbene obuke, priopćilo je  ministarstvo obrane.

“Tijekom lansiranja potvrđene su određene tehničke karakteristike balističkih raketa iz podmornice i učinkovitost svih sustava brodskih raketnih sustava”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Sjeverna Koreja u subotu je lansirala dva balistička projektila kratkog dometa u more pored svoje istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je posljednje u nizu raketnih testiranja u zadnjih nekoliko tjedana uslijed zastoja pregovora o denuklearizaciji. Hina

Komentari

Komentari