fbpx
Nedjelja, listopad 20, 2019

ĐUKANOVIĆ: SRPSKA CRKVA NEMA ŠTA TRAŽITI U CRNOJ GORI… kada će i hrvatski političari ovo smjeti reći!?

“Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam”   Očigledno je problem SPC da svakoga tko nije poput njih proglašava izdajnikom, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako piše Dnevni žurnal, Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog tko nije “slijepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promovira SPC” – prenose srbijanski mediji..

“Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam”, rekao je Đukanović.

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je “predsjednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao ‘igračka’ u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije”.

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora “istorijski srpska zemlja – srpska Sparta”.

Crnogorski predsjednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore emancipaciji i prihvaćanju vrijednosti moderne Evrope.

“Ovo su gluposti koje pokušavaju omesti Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim dijelom suvremenog društva Europske unije”, zaključio je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore takođe upozorava da za srpsku crkvu kao autonmnu organizaciju i njene interese u Crnoj Gori nikada neće biti mjesta dok je on na vlasti.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Imamo dokumente, Hrvatska tajno financira Republiku Srpsku!
>>> ‘SLUŠA CECU, HALIDA I MERLINA, ALI JEDNOG PJEVAČA NE VOLI’: Ibrahimović nije htio čuti za balkansku megazvijezdu
>>> IZLUDIO POLICIJU: Okružila ga interventna, a tad je napravio izuzetno glup potez: ‘Idiote bolesni, diži ruke gore!’
Komentari

Komentari