Petak, 4 prosinca, 2020

Dodik: “On može samo blebetati”, Komšić “štemerski” zaprijetio: “On traži belaja”

Srpski član predsjedništva BIH Milorad Dodik rekao je danas da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa učiniti i da je zamišljen kao podvala Hrvatima, a sada pokušava držati lekcije Srbima.

“On može samo blebetati. Iza njega se krije prijevara jer je izabran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva. Taj identitet prijevare postoji kod njih cijelo vrijeme”, rekao je Dodik novinarima u Bihaću, komentirajući Komšićevu izjavu da “neće odustati od sprječavanja Dodika da proizvodi krize, daljnju militarizaciju i destabilizaciju. ”

“On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što se pokušava nametnuti kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi”, kaže Dodik.

 

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi otkad postoji.

“Ako bih danas želio stvoriti krizu, mogao bih to učiniti. Mogao sam blokirati Predsjedništvo. Nisam to nikad učinio. Išao sam u Predsjedništvo i ovo tijelo je konstituirano. Netko je drugi rekao da se Vijeće ministara ne može formirati, nisam ja”, naglasio je. je Dodik.

Kazao je da je još uvijek potrebno formirati vladu na nivou BiH, što je i logično nakon izbora. “Neće se razgovarati o NATO-u i kretanju prema članstvu, bez obzira što Komšić to sjajno pokušava predstaviti kao neke od svojih ciljeva”, rekao je Dodik, piše Srna.

“Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi”, uzvratio je Komšić.

Komentari

Komentari