Britanski prekomorski teritorij, otočje ‘Bermuda’, poništili Zakon o istospolnim brakovima

Vlada Bermuda je potvrdila kako je brak zajednica između jednog muškarca i jedne žene. Guverner Bermuda John Rankin potpisao je zakon poništavajući prethodnu odluku Vrhovnog suda koja je legalizirala "istospolni brak".

Bermuda je postala prva zemlja koja je poništila zakon o ‘istospolnom braku’, godinu dana nakon što je ozakonjen.

Referendum: Brak zajednica između jednog muškarca i jedne žene

Vlada Bermuda je potvrdila kako je brak zajednica između jednog muškarca i jedne žene. Guverner Bermuda John Rankin potpisao je zakon poništavajući prethodnu odluku Vrhovnog suda koja je legalizirala “istospolni brak”.

Odlukom je Vrhovni sud odbio rezultate referenduma na kojem su stanovnici Bermuda nadmoćno odbili promjenu definicije braka. Vlada je u potpisanom dokumentu sada priznala volju građana da ne podrže “istospolne brakove”.

Neka se svijet ugleda na Bermudski opoziv

Bermudski opoziv “istospolnog braka” primjer je svijetu da revizija definicije braka nije neizbježna i da institucija prirodnog braka još uvijek može biti zaštićena.

Bermuda se nakon svega našla na udaru LGBT aktivista i njihovog međunarodnog utjecaja preko kojeg pokušavaju prisiliti građane na svoje poglede.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.