Utorak, 4 kolovoza, 2020

Antiteroristička vježba u Frankfurtu: Pucnjevi, urlici, zavijanje sirena hitne pomoći i vatrogasaca

Pucnjevi, urlici, zavijanje sirena hitne pomoći i vatrogasaca, …. Sve to su prolaznici mogli vidjeti i doživjeti u noći sa utorka na srijedu na Glavnom kolodvoru u Frankfurtu, gdje je izvedena antiteroristička vježba.

Njemačka policija za vježbu je zauzela dio glavne željezničke postaje i perone na sjevernoj strani Glavnog kolodvora. Prostor njihove vježbe bio je odvojen zaslonom tako da se  promet normalno odvijao na drugoj strani željezničkog kolodvora.

Po planskom scenariju, dvojica terorista su rastjerivali putnike i pucali po njima. Na mjesto zločina odmah su stigle policijske snage a potom hitna služba i vatrogasci. U vježbi je sudjelovalo oko 500 policajaca, od kojih su neki glumili ubojice te ozlijeđene u terorističko napadu, prenosi Fenix-magazin

Bila je to prva velika antiteroristička vježba u središtu Glavnog kolodvora u Frankfurtu, koju je pripremalo oko 200 službenika. Prije toga, njemačka policija je antiterorističkz trening vježbu izvela u Leipzigu i Lübecku, a slijede Stuttgart, Münchenu i zračna luka Köln / Bonn.

– Moramo biti spremni na teroristički napad u bilo kojem trenutku. Zato večeras vježbamo, kazao je Predsjednik Savezne policije u Koblenzu Joachim Moritz, objašnjavajući zašto je potrebno provoditi ovakve vježbe.

Šef fankfurtske policije Gerhard Bereswill kazao je kako su za vježbe izabrali Glavni kolodvor u Frankfurtu jer su kolodvori glavni ciljevi islamskih terorista.

Iako su putnici bili upozoreni na vježbu, snimke pucnjave i krici žrtava ranjavanja nisu bili nimalo ugodni za noćne putnika koji su putovali preko frankfurtskog glavnog kolodvora.

Komentari

Komentari