Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

Ako imate stariju sestru, OVO trebate znati! Bit ćete joj zauvijek zahvalni!

Djeca koja odrastaju uz sestru pokazuju bolje rezultate na testovima dobrog mentalnog zdravlja.

Znanstveno je dokazano da su ljudi koji su odrastali u društvu starije sestre zdraviji od onih koji su odrastali uz brata.

Prema rezultatima istraživanja na Sveučilištu Ulster, osobe koje odrastaju uz sestru optimističnije su te pomažu obitelji da se nose s problemima na emocionalno zdraviji način.

Obitelji u kojima je barem jedna sestra puno su bliskije i komunikativnije. Djevojke koje odrastaju sa sestrom neovisnije su te postižu više u životu od djevojaka koje imaju braću.

Tony Cassidy, voditeljica istraživanja, ispitivala je sa svojim timom 571 osobu u dobi između 17 i 25 godina. Otkrila je i da sestre imaju najpozitivnije djelovanje na rastavljene obitelji.

U istraživanju je također otkriveno i da djeca – bilo kojeg spola – koja u obitelj odrastaju uz sestru, pokazuju bolje rezultate na standardnim testovima dobrog mentalnog zdravlja.

Ispitanici su se bolje nosili s raznim preprekama, imala su više motivacije, ali i više prijatelja te bogatiji društveni život od onih koji odrastaju samo uz brata.

Prijašnja istraživanja pokazala su da je emocionalno izražavanje presudno za očuvanje psihološkog zdravlja. Sestre potiču takve razgovore i izražavanje, dok braća reagiraju suprotno, odnosno ne žele razgovarati o problemima te time obeshrabruju druge da pričaju, piše Miss7.

Znanstvenici tvrde da je razlika u domovima gdje djeca imaju sestru – značajna!


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Prava drama s koronom nas čeka tek na zimu? Lauc upozorio: ‘To nije nemoguće…’
>>> Stiže nova nevjerojatna korona-mjere? Pazite što bi nam mogli zabraniti…
>>> Njemačka mijenja pravila: Evo što to znači za ljude koji dolaze iz Hrvatske
>>> Kupnja iz ‘noćne more’: Dala je blagajnici 50 kuna ne sluteći što je očekuje
Komentari

Komentari