Srijeda, 3 lipnja, 2020

SVI ZAVRŠILI NA POLICIJI ZBOG DESET KUNA: Gospođi zabranili da ‘nogom kroči’ u grad

Zbog novčanice od deset kuna koju je gospođa Kata iz Križevaca prošle godine dala Božici pokrenuo se vrlo ozbiljan represivni mehanizam koji je na koncu izrodio i pravomoćnu sudsku presudu.

Božica je, naime, zbog prosjačenja na sudu kažnjena s čak 1116 kuna: za prekršaj mora platiti 762 kune, što je najveća zakonska kazna za to nedjelo, te mora podmiriti 354 kune troškova postupka. Prekršajni sud odlučio je tih deset kuna uplatiti u državni proračun, a Božici iz Bjelovara usput je zabranjeno da šest mjeseci kroči nogom na područje Križevaca.

“Otvorila sam vrata i vidjela mlađu ženu koja mi je rekla da teško živi, da je siromašna i ima bolesno dijete. Bilo mi je žao te žene pa sam joj iz novčanika dala deset kuna. Ona je potom otišla dalje ” ispričala je gospođa Kata.

No, netko je u međuvremenu zvao policiju, u policijsku postaju u Križevce odmah su privedeni Božica, Siniša i Danijela, ali ispostavilo se kako potonji dvojac nije sudjelovao u protuzakonitim radnjama pa su ispitani samo kao svjedoci. Božica je odmah priznala kako je od gospođe Kate dobila deset kuna pa joj je novac oduzet i ovih dana, nakon pravomoćnosti presude, uplaćen u državni proračun jer je stečen protuzakonitim radnjama, piše podravski.hr.

“Prosjakinja se na sudu nije pojavila, niti je dostavila svoju obranu” svjedočio je policajac koji je vodio cijeli slučaj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TRAŽE POVLAČENJE S TRŽIŠTA Ove Nikeove tenisice uzrujale su muslimane
>>> U Španjolskoj iznenađeni novom ulogom Modrića u Realu: Promjena nakon toliko godina…
>>> JESTE LI ZNALI? Evo koliko dnevno plaćamo najam Bandićevog Audija A6
>>> Poznata glumica završila na policiji zbog šverca duhana
Komentari

Komentari