Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

Svečana premijera filma “Marijanski zavijet za Domovinu” u Osijeku

Poslje premijere filma „Marijanski zavjet za Domovinu“u Zagrebu, premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu“se nastavlja dalje po Hrvatskim gradovima sada u Osijeku 05.06 u koja će se održ

ati u Vikarijatu Osijek, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 58, s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Pregled premijere u Zagrebu

Pred dvjestotinjak svečanih uzvanika premijerno je prikazan dokumentarni film „Marijanski zavjet za Domovinu“ kao i najavljeno 3. Zavjetno hodočašće čiji će put u trajanju od 75 dana i 1700 km, od 10.6. do 24.8. 2017. proći svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine.

Film u trajanju od 50 minuta prikazao je najzanimljivije trenutke Marijanskog zavjeta za Domovinu, kroz iskustva sudionika i domaćina po mjestima prolaska, neispričane priče hrvatskih branitelja, okupljenim dirnutim uzvanicima pružio je uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za Domovinu za pojedince, za branitelje – one koji su za vrijeme rata prošli tim putevima, za one mlade koji žele dati svoj doprinos kroz zahvalnost ali i molitvu za Domovinu u kakvoj žele živjeti kao i za sve one koji na taj način svojim uključivanjem u ovaj zavjet žele poslati poruku – volim svoju Domovinu.

Svojim dolaskom na svečanu premujeru ovog filma uveličali su:
Izaslanik Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Savjetnik za branitelje, g. Ante Deur, Izaslanik Predsjednika Vlade, Ravnatelj Ureda komisije za odnose s vjerskim zajednicama, g. Šime Jerčić, Zastupnici Hrvatskog Sabora g. Slaven Dobrović i g. Marko Sladoljev, Izaslanik Ministra hrvatskih branitelja, pomoćnik ministra g. Dinko Tandara, Izaslanica Ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, pomoćnica gđu. Ana Odak, Izaslanik Ministra Vanjskih i Europskih Poslova g. Ivica Glasnović, Zamjenica Državnog tajnika, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gđa. Ivana Perkušić, Izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba, Pomoćnica Pročelnice Gradskog ureda za branitelje, gđa. Kata Tipura, predstavnici braniteljskih udruga i ostalih organizacija, predstavnici katoličke crkve kao i poznata sportašica Ivana Brkljačić. Prisutni su bili i predstavnici braniteljskih udruga i ostalih organizacija kao i donatori, članovi Velikog vijeća Bratovštine kao i sudionici prošlogodišnjih zavjetnih hodočašća.

Saznajte više na  http://www.marijanskizavjet.hr/

 

                                                                                    

     Uskoro slijede premijere po drugim gradovima!

 

 

Gašper Mandir

 

 

Komentari

Komentari