pixabay

SVAKODNEVNICA U MEĐIMURJU: Jadni ljudi ostali bez ‘kokica’: Ušetali u dvorište i ukrali im 25 kokoši

Podijeli

Otežavajuća okolnost u ovom slučaju je i to da vrijednost ukradenih kokoši ne prelazi 1.000 kuna, pa ako policija i pronađe lopova(e) neće moći podnijeti kaznenu prijavu

Sitne krađe su, nažalost, postale nešto na što smo u našem kraju već navikli. Upozorio nas je na to i čitatelj iz Kotoribe napisavši da su, početkom tjedna, iz 4 tamošnja domaćinstva nestale kokoši i pas.

Provjeravajući tu informaciju u Policijskoj upravi međimurskoj rečeno nam je da je međimurska policija dobila tek jednu prijavu i to o krađi 25 kokoši iz jednog domaćinstva te su kriminalistička istraživanja u tijeku. Počinitelji zasad nisu poznati, iako naš čitatelj navodi da je u Kotoribi javna tajna tko to radi, ali teško je upirati prstom bez dokaza. Policija još jednom apelira da grašđani prijavljuju kaznena djela bez obzira na visinu nastale štete.

Otežavajuća okolnost u ovom slučaju je i to da vrijednost ukradenih kokoši ne prelazi 1.000 kuna, pa ako policija i pronađe lopova(e) neće moći podnijeti kaznenu prijavu. Iz PU međimurske navode da su pokrenuli inicijativu da se te odredbe zakona promijene kako bi se protiv počinitelja sitnih do tisuću kuna postupak pokretao podnošenjem prijedloga, a ne privatnom parnicom. To bi značilo da oštećeni u tom slučaju može podnijeti prijedlog policiji kako bi ona poduzela progon protiv počinitelja, prenosi emedjimurje

Iz Međimurske županije također se više puta upozoravalo na nelogičnost takve zakonske odredbe, ali, iako su najavljene promjene po tom pitanju, dok se to ne desi i policiji su vezane ruke.

S druge strane lako je razumijeti ogorčenje svih onih koji su bili žrtve takvih krađa, jer svoju imovinu nisu našli na cesti, nego su je teško i pošteno zaradili. Dok se ovaj problem ne riješi i dalje će pojedinci s one strane zakona uživati i okoristiti se plodovima tuđeg znoja i rada, dok će vlasnicima ukradenih kokoši rasploženje teško popraviti bogat program Dana općine koji se ova tri dana odvijaju u Kotoribi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> DVA MJESECA PREKASNO? Mario Mandžukić prelomio i donio najmudriju odluku
>>> IMATE KREDITNU KARTICU? OD SUTRA STIŽU VELIKE PROMJENE: Mnogima će zadati glavobolje
>>> BRANITELJU GODINA DANA ZATVORA ZBOG KOMENTARA! Pročitajte što je poručio mladom Zadraninu!
>>> HRVAT ULETIO MEĐU SRPSKE NAVIJAČE U DRESU VATRENIH: Pogledajte što mu se nakon toga dogodilo
Komentari

Najnovije