Srijeda, 15 srpnja, 2020

SUPETAR Policija uhitila više osoba zbog sumnje da su napali mladiće srpske nacionalnosti

SUPETAR – Dvije osobe su uhićene, a za ostalima se traga zbog narušavanja javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, izvijestila je Splitsko-dalmatinska policija. Napad na skupinu mladića dogodio se jer je među grupicom napadnutih bilo pripadnika srpske nacionalnosti tvrdi policija. 

Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tada lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka.

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, doznajemo iz policije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> POTRESNO PISMO KĆERI VOZAČA KOBNOG KAMIONA: ‘Ne možemo naći riječi utjehe, ali molimo vas da razumijete i nas…’
>>> Ruski policajci hit na internetu: Pogledajte kako su probudili kriminalca
>>> (VIDEO): Je li ovo moguće? General Hrvatske vojske s Niškim specijalcima pozdravlja “Za otadžbinu!”
>>> Livaković nakon pobjede nad Walesom proživljavao pravu muku, a izbornika Dalića stavio u problem
Komentari

Komentari