Srijeda, 15 srpnja, 2020

SUMRAK LJUDSKOSTI: U Rijeci će ljudi prosvjedovati protiv života

U organizaciji Građanske inicijative “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” održat će se “Hod za život”. Ove godine sudionici će ‘za život hodati’ pod sloganom “Sva ljudska prava počinju začećem” koji, kako su istaknuli organizirati, svakoj majci žele poslati poruku – ‘Nisi sama, život je dragocjen dar’.

Kako piše Novi list, u Rijeci bi “Hod za slobodu” bi mogao imati jači odaziv od “Hoda za život”. Interes za sudjelovanje u njemu putem Facebooka je iskazalo nešto više od tri tisuće ljudi, a za “Hod za život” svega tristotinjak.

“Hod za život” održava se ove godine u tri hrvatska grada – Zagrebu, Splitu i Rijeci, gdje je organiziran prvi put.

U Zagrebu se “Hod za život” održava već treću godinu, a u tome hodu sudionici promiču pravo na život kao temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakoga ljudskog i građanskoga prava.

U Zagrebu će početna točka hoda biti Trg dr. Franje Tuđmana, a sudionici će s toga trga krenuti prema glavnom zagrebačkom trgu – Trgu bana Josipa Jelačića u 11 sati.

U Splitu i Rijeci hod će početi u 10 sati. Sudionici će u Splitu drugi put zaredom biti u “Hodu za život” a krenut će od parka na Zvončacu, preko Zapadne obale do Rive.

U Rijeci će “Hod za život” početi na riječkome Korzu ispred nekadašnje zgrade pošte, povorka će hodati do Ulice Ante Starčevića i tom ulicom do Jelačićeva trga. Istodobno će u Rijeci početi i “Hod za slobodu” u organizaciji inicijative “Građanke i građani Rijeke”. / Hina

Povorka počinje s Jadranskoga trga, odakle će okupljeni krenuti prema Trgu 128. brigade, u znak borbe protiv ”života”. Zvuči prilično suludo no upravo taj anti prosvjed protiv ”Hoda za život” to znači. Potpuno nerazumno s obzirom da ”Hod za Život” ne predstavlja nikakvu politiku već samo pozitivnu borbu za očuvanje svakog života. Kakav čovjek može ustati protiv nečega takvog?

Komentari

Komentari