Utorak, 24 studenoga, 2020

SUMNJALI DA MAJKA IMA KORONU: Porodili bebu u kolima hitne pomoći, pa završili u izolaciji

Tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec upućen je u noći od nedjelje na ponedjeljak u 22:40 sati na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Kako navode u priopćenju, ekipa hitne: doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Ona nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa, međutim hitna pomoć nije mogla riskirati te je bila prevezena u KB Merkur

Tim KB Merkur dočekao je vozilo ispred bolnice, međutim beba je bila malo prebrza. Zdrava curica rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, piše 24sata.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

 

 

Komentari

Komentari