Utorak, 26 svibnja, 2020

Šuker izabran nelegalno, poništava se Skupština?

Davor Šuker nelegalno je izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, utvrđeno je nalazom Sportske inspekcije Državnog ureda za sport kojem je na čelu Janica Kostelić.

Šuker je na izbornoj skupštini 22. prosinca izabran za novog starog predsjednika HNS-a, no inspekcija je utvrdila da su na Skupštini sudjelovale osobe koje to nisu smjele.

Dubravko Galović (ŽNS brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS sisačko-moslavački) bili su na Skupštini u svojstvu zastupnika, iako to nisu smjeli biti jer su istovremeno bili i članovi Izvršnog odbora HNS-a koji je na istoj skupštini naknadno razriješen.

No zasad je teško reći hoće li HNS morati ponoviti Skupštinu. Čeka se odluka nadležnog Gradskog ureda za opću upravu, odnosno Ministarstva uprave koji se trebaju očitovati o nalazu inspekcije. Ponište li se odluke Skupštine, poništit će se i izbor predsjednika, kao i izglasavanje članova novog Izvršnog odbora.

Podsjetimo, Šuker je uvjerljivo osvojio novi mandat, ali tek nakon što je Dariju Šimiću onemogućena kandidatura istoj izbornoj skupštini jer nije skupio potpise dovoljnog broja županijskih saveza.

O manipulacijama u HNS-u uoči i tijekom izborne kampanje za predsjednika saveza već smo ranije iscrpno pisali, kao i o dosadašnjem radu Sportske inspekcije koja je reagirala i prošle jeseni po prijavi Darija Šimića zbog neusklađenosti Poslovnika o radu Skupštine sa Statutom HNS-a./HMS/

Komentari

Komentari