Četvrtak, 2 srpnja, 2020

Sudac donio odluku: Hoće li Todorić biti izručen Hrvatskoj?

Na Visokom sudu u Londonu počelo je ročište na kojem bi trebala biti donesena konačna odluka o tome ima li osnivač Agrokora Ivica Todorić pravo na žalbu na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Britanski sudac Duncan Ouseley u četvrtak je u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj.

Na Visokom sudu u Londonu danas je održano ročište na kojem se trebala donijeti konačna odluka o tome ima li Todorić pravo na žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostupanjska odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje.

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. travnja izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

Tijek događanja:

15:34 – Sudac razmatra argumente i je li uhidbeni nalog i zahtjev da se Todorić izruči zbog ispitivanja izdan prerano, dok je istraga trajala. Smatra da je sud u Hrvatskoj morao potvrditi sumnju prije izdavanja naloga, javlja 24 sata.

15:24 – Nisam spreman završiti slučaj, kaže sudac, javlja 24 sata. Niži Sud je otišao predaleko u nekim stvarima, tvrdi sudac.

15:21 – Sudac Ouseley iščitava razloge koje je navela sutkinja Emma Arbuthnot za izručenje Todorića

15:18 –  Na prvostupanjskom ročištu propitivala se opravdanost naloga, sada propitujemo samo članak 12a

15:14 – Sudac radi uvod u izricanje presude i sažima argumente obiju strana. Todorić bi trebao biti izručen, govori sudac. Tereti ga se za gospodarske nepravilnosti, javlja 24 sata.

15:10 – Sudac objašnjava okolnosti i optužbe. Dostavljene su nam neuobičajeno detaljne optužbe, kazao je.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> VAKULA IZDAO UPOZORENJE: ‘Obavite sve u četvrtak i petak, ono što nas čeka ovaj vikend moglo bi ući u povijest’

>>> ‘Netko migrantima manipulira. Pogledajte onog čovjeka za kojim svi idu kada dođe na granicu’

>>> (VIDEO) DJEVOJČICE VIDJELE ISUSA: ‘Dao mi je važno upozorenje za cijeli svijet’

Komentari

Komentari