Četvrtak, 27 veljače, 2020

SUD FIFE OBJAVIO ODLUKU: Srbija šokirana, kaznu dobio čak i izbornika a Albanci su se izvukli. Kažnjena i Argentina.

Međunarodni nogometni savez (FIFA) odredila je novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja.

Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka “zbog neprimjerenih transparenata i poruka” njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara  na suđenje.

Ova odluka očekivano je dočekana na nož u Srbiji, čiji mediji redom javljaju o ‘sramoti FIFE i cijelog svijeta’ te činjenici da su ‘Srbi na kraju kažnjeni više od Shaqirija i Xhake”.

FIFA je objavila i kaznu Argentinskom nogometnom savezu od 90 tisuća eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom.

Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> OPET NEĆE BITI REAKCIJA? Srbijanski zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe vrijeđao Hrvatsku i Hrvate

>>> Raskrinkano nigerijsko licemjerje: Nemate pravo prozivati Zlatka Dalića!

>>> Srpski huligani napali Širokobriježane u Moskvi!

>>> Njemački mediji o Hrvatskoj: To je najbolja sportska zemlja u svijetu – u čemu je tajna

Komentari

Komentari